Sivut

torstai 3. toukokuuta 2012

Antikirppistelijän kirpparilöytöjä


Se oli se eräs pahuksen vapaapäivä, joka sai minut lankeamaan. Rehellisesti sanottuna minä en hirveästi pidä kirpputoreista, vaan lähinnä kyynisesti ajattelen, ettei sieltä kuitenkaan mitään käyttökelpoista löydy. Ainoa poikkeus on meidän olohuoneemme pieni ja sympaattisen ruttuinen nahkasohva, jota rakastan täydellä sydämellä, mutta jonka ostamiseen vaadittiin aika paljon painostusta äitini ja poikaystäväni suunnalta.

Kuitenkin tuona tiettynä päivänä ystäväni sai minut houkuteltua mukaansa kirpputorikierrokselle. Ensimmäiseltä kirppikseltä en -yllätys, yllätys- löytänyt mitään, mutta toisessa tärppäsi. "5 pokkaria 3 euroa". Ja niin minä, ainainen antikirppistelijä, olin mennyttä naista. Ainakin tällä kertaa, jatkosta en vielä lupaa mitään.

Tässä esittely löydöistäni:


Joanne Harris: Pieni suklaapuoti. Tämä oli ensimmäinen ja hyvin välttämätön valinta. Elokuva on yksi suosikeistani ja siksi odotan malttamattomana myös kirjan lukemista. Joanne Harrisilta en ole aikaisemmin lukenut yhtään teosta, mutta odotan yllättyväni iloisesti, sillä Harrisin tapa kirjoittaa ja kuvailla kuulostaa juuri sellaiselta, mistä pidän.

Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni. Pakko-ostos myös! Dahl on ehdoton lempikirjailijani lastenkirjojen saralla, joten on mielenkiintoista päästä tutustumaan myös hänen aikuisille tarkoitettuun tuotantoonsa.

Joanne Harris: Gentlemän och spelare. Jo toinen Harrisin kirja. Tästä teoksesta olen kuullut niin paljon kehuja, etten millään voinut jättää sitä hyllyyn lojumaan. Teosta ei löytynyt suomenkielisenä, mutta minä lähinnä ilahduin siitä, että saan harjoitettua ruotsinkielentaitoani lisää.

Kajsa Ingemarsson: Keltaisten sitruunoiden ravintola. Tämän kirjan valitsin vain ja ainoastaan houkuttelevan takakansitekstin perusteella. Huumorilla höystettyä kuvausta ravintolamaailmasta, rakkaudesta ja herkullisista ruoka-annoksista ilmeisesti siis luvassa, mmm.

Candace Bushnell: Reittä pitkin. Tämän kirjan kohdalla jouduin miettimään tovin. Mikään siinä ei oikeastaan houkutellut, ei nimi, ei takakansiteksti, eikä liioin kirjailija. Valinnanvaraa ei kuitenkaan hirvesti ollut, joten korvista ulos tunkevien vampyyritarinoiden ja chick-litin väliltä valitsin tämän. Candace Bushnell saa siis vielä tilaisuuden, vaikken hänen Sinkkuelämää -kirjastaan pitänyt alkuunsakaan.

3 kommenttia:

 1. Joanne Harris on yksi suosikeistani, ja juuri tuo Herrasmiehiä ja huijareita on aivan mahtava! Hyvät löydöt. :)

  VastaaPoista
 2. Roald Dahlin aikuistentuotanto on loistavaa, joskin hyvin mustaa. Semmoinen kyynisempi, mutta yhä humoristinen versio lastenkirjoista.

  Keltaisten sitruunoiden ravintola taas ei vakuuttanut. Jotenkin se antoi ymmärtää enemmän kuin ymmärsi antaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon kommenteistanne :). Katsotaan, mitä kirjat tuovat tullessaan!

  VastaaPoista