Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Kirjakuva päivässä: Päivät 14 ja 15


14. päivä: Kesken jäänyt

Podin eilen niin kamalaa stressiä tämänpäiväisestä tentistä, että haastekuvakaan ei tahtonut onnistua millään. Siksi eilisen kuva ilmestyykin vasta nyt, kun tentistä on selvitty jotakuinkin hengissä (läpipääsystä ei toki ole takeita).

Minulla ollut Stieg Larssonin Millennium-trilogian viimeinen osa, Pilvilinna joka romahti, jo monta vuotta kesken. Ajattelin vielä jokin aika sitten, että tulen kirjan kyllä lukemaan loppuun, sillä pitäähän minun saada tietää, kuinka tarina päättyy. Aina tuntuu kuitenkin siltä, että muut kirjat menevät Larssonin teoksen edelle. Voi olla, etten saa tätä koskaan loppuun, mutta koska en kahdesta aiemmasta osasta niin hirveästi välittänyt, ei se juuri haittaa.


15. päivä: Kirja ja kuppi lämmintä

Tenttikirjojen lisäksi olen nyt muutamana päivänä lukenut jälleen lapsuudesta tuttua Tiina-sarjaa. Tiina kesälaitumilla on lempiosani sarjasta, sillä vaikka lapsuuden kesät mökillä eivät välttämättä olleet suosikkejani, asuu henkeen ja vereen kaupunkilaisessa olemuksessani pieni maaseudun rakastajakin. Lisäksi osa on ainut täysin omaksi saatu Tiina-kirjani, muut ovat äidin keräämiä. Kirjan lukemisen lomassa on kiva myös pitkästä aikaa juoda jotain kuumaa, enää kun ei ole sisälläkään niin kuuma että läkähtyisi.

4 kommenttia:

 1. Pilvilinnassa on aika pitkiä jaksoja selostusta Ruotsin turvallisuuspoliisista, joka paikoin minusta ainakin oli aika puuduttavaa luettavaa ja näitä osuuksia olisi voinut hyvin tiivistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mainitsemasi seikka on itseasiassa yksi suurimmista syistä siihen, minkä vuoksi kirjan lukeminen on tökkinyt. Muistaakseni myöskään ensimmäiset osat eivät olisi kärsineet pienestä tiivistämisestä. Taustatiedot voivat toki syventää lukukokemusta, mutta liika on liikaa.

   Poista
 2. Joskus kymmenvuotiaana kannoin ison pinon Tiina-kirjoja serkun ullakolta kotiin ja tykkäsin niistä kovasti :D voisi kyllä noita(kin!) lukea uusiksi ja verestää vähän muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä, näiden kohdalla uusintaluku toimi tosiaan itsellä ensimmäistä kokemusta paremmin. :-)

   Poista