Sivut

sunnuntai 3. elokuuta 2014

3. päivä: Jotain vanhaa (kirjakuva päivässä)Vanhimpia omistamiani teoksia taitavat olla Topeliuksen Lukemisia lapsille -kokoelman osat, jotka ostin tosin vasta viime syksynä tenttiä varten antikvariaatista. Alkuperäinen kokoelma on ilmestynyt vuosina 1865-1896, ja kuvassa näkyvät kirjat ovat vuodelta 1940.

6 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut tosi ihania kuvia. :) Kyllä nuo vanhat painokset ovat kauniita. Tuommoisia selkämyksiä kun vielä näkisi uusissa kirjoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. :) Vanhoissa painoksissa on tosiaan aivan omanlaisensa tunnelma, toivoisin omistavani niitä vieläkin enemmän. Näissä Topeliuksen kirjoissa häiritsee ainoastaan omaan silmään vähän ruma, oranssihtava väri, mutta muuten ne ovat myös ihastuttavia.

   Poista
 2. Vanhat kirjat ovat tosiaan usein paljon kauniimpia kuin uudet painokset. Harmi, koska kauniista kirjasta maksaisi mielellään vaikka vähän enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Mutta vaikka vanhemmat kirjat usein vievät voiton kauniissa kansissa, onneksi sitä törmää välillä myös kivan näköisiin uusiin painoksiin. :) Esimerkiksi Jane Austenin teosten uusissa painoksissa on alkanut omasta mielestäni näkyä vaikka miten hienoja kansia.

   Poista
 3. Ihana haaste! Spämmäilen nyt näihin kaikkiin postauksiin (sori), koska en ole ehtinyt hirveästi blogimaailmassa vierailemaan viime päivinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Ja ei haittaa yhtään, kiva vain saada kommentteja. :) Pääsin vasta nyt vastailemaan näihin, kun olen itsekin ollut hetken poissa blogista.

   Poista