Sivut

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lomalla ovat olleet niin mieli, lukutahti kuin blogikin


Ensimmäistä kertaa vuosiin minulla on ollut koko kesän kattava loma, ellei muutamia tulossa olevia kesätenttejä oteta lukuun. Ajattelinkin vielä kesäkuun alussa, että tulevana kesänä ehdin lukea vaikka millä mitalla ja pitää bloginikin suhteellisen aktiivisena. Toisin taisi kuitenkin käydä, sillä blogini on päivittynyt viimeksi lähes kaksi viikkoa sitten.

Olen minä sentään lukenut, en vain sillä tahdilla mitä yleensä. Yhteen kirjaan on saattanut kulua viikko tai ylikin, kun on ollut paljon muuta tekemistä. Olen viettänyt aikaa ystävien ja perheen kanssa, matkustellut jonkin verran ja nauttinut lämpimästä säästä. Lukeminen on jäänyt aina taka-alalle, mutta ehkä sen voi antaa anteeksi. Syksyn tullessa kun pääsen varmasti jälleen samaan rytmiin, niin kirjojen kuin blogin kanssa.

Oman vaikeutensa blogin päivittämiseen on tuonut se, että oma tietokoneeni hajosi toukokuun loppupuolella. Kotona ollessa olen voinut käyttää poikaystävän konetta, mutta matkustellessa paikkakunnalta toiselle on täytynyt aina miettiä, mistä pystyn päivittämään seuraavan postauksen. Siksi minulla onkin nyt jonossa muutama kirja-arvostelu, jotka voin julkaista vasta vähän myöhemmin. Kännykkä soveltuu kohtuullisesti kommenttien kirjoittamiseen, mutta kokonaista postausta en ole uskaltanut lähteä sillä kirjoittamaan. Onneksi uusi tietokoneeni saapuu pian, ja ongelman pitäisi korjaantua.

Kirjoja olen kuitenkin hankkinut jonkin verran, vaikka lukeminen ja kirjoittaminen ovat jääneet vähälle. En ostele enää nykyisin kirjoja hirveästi omaksi, vaan turvaudun mieluummin kirjastojen tarjontaan. Alkuviikosta kävin kuitenkin pyörähtämässä Suomalaisessa kirjakaupassa sekä kirpputorilla ja kummastakin nappasin mukaani monia lukulistallani olevia teoksia. Koen saaneeni aikamoisen saaliin, sillä kuvassa näkyvien teosten keskihinta oli alennusten jälkeen vain 2,60 euroa! Varsinkin Kani nimeltä Jumala -, Life After Life- ja Pitkän päivän ilta -teosten lukemista odotan innolla.

Ukkos- ja sadekuurot näyttäisivät tauonneen, joten minä taidan jatkaa sunnuntaitani pihalla lukien. Vielä en kuitenkaan pääse ostosteni kimppuun, vaan joudun tarttumaan tenttikirjoihin. Ihanaa loppusunnuntaita kaikille!

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen huomannut, että lukutahtini on hidastunut lomalla. Mietin äsken, että miten sitä ennen lomaa ehti lukea ja käydä töissä. :) Kesä on kyllä niin ihanaa aikaa, että mieluusti sen käyttää muutenkin kuin nenä kirjassa. Oletpa tehnyt hyviä alelöytöjä. Keskihinta ei päätä huimaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerrankin sitä tärppäsi oikein kunnolla kirjaostosten suhteen. :) Kesällä olen huomannut myös sen, että tartun useimmiten kirjan sijasta kevyeen lehteen, jos haluan jotain lukemista. Syksyn tullen kirjat kuitenkin taas voittavat, joten suotakoon kesälle myös muut tekemiset.

   Poista
 2. Pitkän päivän ilta on hieno kirja - samoin kuin muutkin Ishigurot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt Ishigurosta. :) Juuri tuosta Pitkän päivän ilta -teoksesta olenkin kuullut paljon kehuja, toivottavasti se osoittautuu myös minulle mieleiseksi.

   Poista
 3. Minäkin olen lukenut heinäkuussa paljon vähemmän kuin kesäkuun kylmyydessä, on ollut niin paljon tekemistä :-) Mutta blogi se vasta perässä laahaakin, ainakin 5-6 kirjaa arvioimatta ennen kirjastoon palauttamista. Kuvasi kirjoista olen lukenut Naimapuuhia, suosittelen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sama juttu jonossa olevien blogitekstien kanssa. Olen ottanut toisaalta sellaisen tavan, että jos tekstejä alkaa kertyä aivan liiaksi, kirjoitan koontipostauksen, jossa on jokaisesta kirjasta ainakin lyhyt arvio. Omalla kohdallani olen huomannut tämän toimivaksi. :)

   Mukavaa, että Naimapuuhia-teos kolahti sinuun. Eugenideen teoksista ainakin Middlesex tuntuu olevan hirveän suosittu, mutta kiva että tälläkin on kannattajia. Itse ainakin kiinnostuin kovasti kuultuani, millaisesta tarinasta on kyse.

   Poista