Sivut

torstai 14. helmikuuta 2013

Kirjahyllyni kirjoja


Kun Poplaarin Pekka esitteli omat kirjojen säilytyspaikkansa blogissaan ja haastoi muut tekemään saman, en epäröinyt hetkeäkään. Minun on pitänyt jo aikaisemmin esitellä teille kirjahyllyni, kertoa sen sisällöstä sekä toiveistani ja aikeistani sen suhteen. Tässä se on, vielä vaatimattomine sisältöineen, mutta kuitenkin samalla tärkeää elämänaluetta edustamassa.


Kuten Pekka, haaveilen minäkin koko seinän kattavasta kirjahyllystä. Asunnon koko eikä rahatilanne anna välttämättä periksi sille tällä hetkellä, mutta siihen saakka, kunnes nuo epäkohdat korjaantuvat, täydellisen kirjahyllyn paikkaa toimittaa Ikean Expedit-hyllykkö, johon muiden bloggaajien saaliiseen verrattuna vähäiset kirjani mahtuvat mainiosti.


Olen yrittänyt järjestää kirjani suunnilleen aakkosjärjestykseen. Ensimmäisillä tasoilla majailevat kirjat A:sta R:ään. Eniten tilaa vievät niin Joanne Harrisin, Sophie Kinsellan, kuin J. K. Rowlingin kirjat. Ensimmäisessä lokerikossa kaunokirjojen takaa löytyy myös tietokirjoja.


Alimmilta hyllyiltä löytyvät kirjat lopuista R:istä Z:taan. Ylhäällä vasemmalla ovat lisäksi lasten- ja nuortenkirjani. Ihan alhaalta löytyy myös dvd,- konsolipeli,- ja cd-levykokoelmani, jotka elelevät tasapainossa Juha Vuorisen tuotannon kanssa.

Eniten teoksia meiltä löytyy juuri Vuoriselta, näin äkkiseltään laskettuna 11 teosta (kuvasta puuttuu kaksi). J. K. Rowlingin kirjoja on 8 kappaletta, Joanne Harrisin 6 ja Sophie Kinsellan 6.

En ole täysin tyytyväinen kirjahyllyni sisältöön, mikä ei luultavasti ole lukutoukille tuntematon asia. Ainahan sitä haluaisi uutta luettavaa, uusia kauniita teoksia hyllyynsä. Oma ongelmani hyllyn sisällön suhteen johtuu lähinnä siitä, etten aikaisemmin ole panostanut niin sanotusti laatuun, vaan ostanut summamutikassa tielleni osuneita teoksia. Siksi koen hyllyni sisällön olevan varsinainen sillisalaatti toisinaan.

Minun on vaikea luopua omistamistani tavaroista ja tunnustankin täten olevani tietyntasoinen materialisti. Tavoitteenani on tämän vuoden puolella aloittaa kirjojeni karsinta, viedä kirpputorille tai lahjoittaa ystäville teoksia, joita en tule enää lukemaan. Vastavuoroisesti yritän hankkia hyllyyni vain teoksia, jotka miellyttävät minua joko jo luetulla tarinallaan tai vaikka visuaalisella ilmeellään. Kauppojen hyllyille saavat jäädä teokset, jotka pitäisi lukea vain, koska muutkin lukevat.

Täydellinen kirjahylly olisi tietysti täynnä hyviä kirjoja, mutta myös tietyllä tapaa yhteneväinen. Sarjat olisivat kokonaisia, eivätkä vain osia sieltä täältä (kuten minulla Huumaa-sarjan kaksi ensimmäistä osaa). Haaveilen myös kauniista kansikuvista, kuten esimerkiksi Joanne Harrisin kirjat haluaisin kaikki hankkia kovakantisina ja yhtenevillä kansikuvilla.

Olen listannut kirjahyllyni sisällön kokonaisuudessaan, mutta ajattelin olla julkaisematta sitä vielä tämän postauksen yhteydessä ja luoda sille oman sivunsa. EDIT: Kirjalista löytyy nyt täältä. Myös TBR100-lista saa sivun, sillä niin haasteen etenemistä on mielestäni helpompi seurata. (Sivuhuomautus: tällä hetkellä olen lukenut sadasta kirjasta yksitoista).

Liputan Poplaarin haasteen puolesta ja toivon, että muutkin ihmiset esittelisivät kirjahyllyjään ja niiden sisältöä. Toisten makumieltymyksiä on aina mielenkiintoista tarkastella. Tähän postaukseen toivoisin kuitenkin vastauksia kysymykseen, mikä on teidän kirjahyllynne häpeäpilkku? Joko kehnon tarinan tai vaikka rumien kansiensa vuoksi. Itse katson vähän kieroon omistamiani kolmea Houkutus-sarjan kirjaa, vaikka ensimmäisellä osalla ihan hienot kannet onkin.

6 kommenttia:

 1. Hienoa että tartuit haasteeseen! Kirjahyllyt ovat aina äärimmäisen kiinnostavia, ja kivaltahan sinunkin hyllysi näyttää.

  Hyllyn sillisalaattimaisuus on tuttu juttu. Itselläni on paljon sellaisia "kun sai halvalla" -kirjoja, joita ostelin varsinkin viitisen vuotta sitten, kun hurahdin taas tosissani kirjoihin pitkän suvantovaiheen jälkeen. Siihen asti olin hamstrannut levyjä hulluna yli kymmenen vuotta, mutta vähitellen levyt alkoivat riittää ja kirjat veivät voiton.

  Nykyään yritän kirppiksilläkin pitää riman aika korkealla ja välttää turhia ostoksia. Minäkin olen ehdottomasti kirjamaterialisti, mutta toisaalta olen oppinut myös luopumaan tarpeettomista kirjoista. Kiikutan silloin tällöin divariin jonkinlaisen kasan, mutta en kylläkään koskaan ota vastineeksi rahaa vaan aina lisää kirjoja. :)

  VastaaPoista
 2. (Häpeäpilkkua en tähän hätään keksinyt, ehkä olen jo vienyt kaikki sellaiset divariin tai kirjaston kierrätyskärryyn!)

  VastaaPoista
 3. Häpeäpilkut on ehdottomasti R.L. Stinen kaks Goosebumps-kirjaa. En ole niistä koskaan pitänyt, jonkin kirjakerhon kautta kai ne saanut.

  VastaaPoista
 4. Sinullahan on, Pekka, ihanteellinen tilanne, jos ei häpeäpilkkuja löydy. :) Tuo divarin vaihtokauppa kuulostaa muuten hyvältä idealta, pitäisi sitä itsekin joskus kokeilla. Omasta hyllystä löytyy nimittäin karsittavaa reilusti, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

  Katariina, minullakin on yksi Goosebumps-kirja sekä jopa kuusi kappaletta saman kirjailijan The Nightmare Room -sarjan kirjoja. :D Luin niitä pienenä innolla ja jonkinlainen nostalgisuus on siitä jäänyt päälle, vaikken noihin olekaan koskenut varmaan kohta kymmeneen vuoteen. Pitäisi varmaan koittaa karaistaa itsensä ja viedä nuo vaikka kirpparille.

  VastaaPoista
 5. Jep, suosittelen vaihtokauppoja! Omassa divarissani on vielä niin kiva systeemi, että vaihtokirjoja ei tarvitse ottaa heti, vaan halutessaan voi jättää rahat tilille odottamaan. Sitten kun myöhemmin löytää jonkun kivan kirjan, sen hinta vähennetään tililtä ja tuntuu melkein kuin saisi sen ilmaiseksi. :)

  VastaaPoista
 6. Tuohan on mukavaa. :) Pitää kyllä ehdottomasti ottaa enemmän selville omasta lähidivarista.

  VastaaPoista