Sivut

torstai 28. helmikuuta 2013

Helmikuun kooste


Helmikuinen pakkasikkuna joitain vuosia sitten. Tämän vuoden helmikuussa ei paljoa pakkastanut.

Helmikuussa minä...

Luin 3 kirjaa:
Joyce Carol Oates: Kosto: rakkaustarina
Petteri Hannila: Kaukamoinen

Hankin yhteensä 8 teosta:
Alexander McCall Smith: Naisten etsivätoimisto nro 1
Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase
Joanne Harris: Kesäviiniä
Joanne Harris: Sarkaa ja samettia
Joanne Harris: Suolaista hiekkaa
Nick Hornby: Alas on pitkä matka
Ulrika Davidsson: Nykykodin ruutukokki
Mihail Šiškin: Sinun kirjeesi

Helmikuu oli siis selvästi enemmän kirjojen hankinta-, kuin lukukuukausi. Yleensä en ostele aivan noin valtavasti kirjoja yhden kuukauden sisällä, mutta ilmeisesti menin vähän sekaisin kirpputorikierroksella halvoista hinnoista ja hyvästä tarjonnasta. Helmikuussa löysin myös viimein kauan etsimäni keittokirjan, Nykykodin ruutukokin, mitä minulle oli aikaisemmin suositeltukin. Vielä emme ole ehtineet testata yhtäkään ohjetta, mutta ainakin kirjan alusta löytyvät ehdotukset aamupalasta, lounaasta, päivällisestä, kaappiin ostettavista tuotteista yms. ovat osoittautuneet kullan arvoisiksi. Ainakin itselläni tuntuu olevan nykyisin hinku syödä terveellisemmin esimerkiksi juuri aamulla, mutten välttämättä ole aikaisemmin osannut valita oikeita aineksia.

Luettujen kirjojen osalta kuukauden saldo pysyi samana kuin tammikuussa, vaikka aluksi muuta epäilinkin pääsykoelukuhulinoiden vuoksi. Teosten sivumäärä pysyi kuitenkin varsin pienenä, joten sen vuoksi pystyin lukemaan muutakin kuin koulukirjoja. Mikään lukemani teos ei ollut huono, vaikka Hehkusta pidinkin muita Huumaa-sarjan osia selvästi vähemmän. Kosto: rakkaustarina puolestaan osoittautui väkeväksi lukukokemukseksi, josta nautin inhottavasta aiheesta huolimatta paljon. Helmikuussa luin myös ensimmäisen e-kirjani ikinä, ja tuosta Petteri Hannilan Kaukamoisesta onkin tulossa pian postaus.

4 kommenttia:

 1. Hyviä kirjaostoja! Minulla oli tammikuu aikamoinen kirjojen ostokuukausi, mutta helmikuussa en ostanut yhtäkään kirjaa. Joskus niinkin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Yhtäkään uusista kirjoistani en ole vielä saanut luettua loppuun, mutta ainakin Sinun kirjeesi on puoliväliin saakka ollut vakuuttava, ja Joanne Harrisiin luotan muutenkin.

  Aivan, välillä ei tunnu löytyvän mitään tarpeeksi kiinnostavaa, mutta sitten välillä käy niin, että hankittavia kirjoja löytyykin oikein sylillinen. :) Ensi kuussa voisin minäkin hieman rajoittaa...

  VastaaPoista
 3. Minulla on ollut pitkään kesken Kosto: rakkaustarina. Aihe on todella inhottava, mutta ehkäpä nyt tsemppaisin ja uskaltautuisin sitä lukemaan postauksesi innostamana. Tärkeä aihe ja tärkeä kirja, jonka todella haluaisin pystyä lukemaan.

  VastaaPoista
 4. Minullakin lukeminen teki paikoitellen tiukkaa juuri aiheen vuoksi, olisi tehnyt melkein mieli hypätä joidenkin kohtien ylitse. Kaikesta huolimatta suosittelen kyllä kovasti, taidokas kirja niin kirjoitustyylin kuin tarinansa puolesta. :)

  VastaaPoista