Sivut

torstai 2. tammikuuta 2014

Vino pino kirjoja lukumaratonia varten


Lukumaratonille kaavailemani kirjapino näyttää tältä:

Riikka Pulkkinen: Totta
F. Scott Fitzgerald: Kultahattu
Stephen Fry: Virtahepo
William Faulkner: Voittamattomat
Haruki Murakami: 1Q84, osat 1 ja 2
Helen Fielding: Bridget Jones - Mad About the Boy

Sivumääriä katsellessa on epätodennäköistä, että saisin aivan kaikki teokset määriteltyjen tuntien aikana luettua. On kuitenkin hyvä olla varalla monta kirjaa, joista sitten maratonin aikana valita. Kirjailijoista ainoastaan Fry ja Pulkkinen ovat minulle ennestään tuntemattomia, mutta odotan heiltäkin paljon. Fitzgeraldia luin jo viime maratonin aikana, Bridget Joneseja teini-iässä, Faulkneria syksyllä opiskeluja varten ja Murakamin teoksia viime vuoden aikana. Mistään hypystä tuntemattomaan ei siis ole kysymys, vaan suurin osa kirjailijoista on jo etukäteen hyväksi todettuja.

Itse maratonin ajattelin aloittaa ensi yönä kello 00.00. Säännöt ovat samat kuin viime kerralla, eli tarkoituksena on lukea 24 tunnin aikana mahdollisimman paljon, mitä vain ja missä vain. Minun maratonini ajoittuu siis välille 3.1.2014 klo 00.00. - 4.1.2014 klo 00.00. Tulen maratonin aikana päivittämään blogia mahdollisuuksien mukaan ja merkitsemään aina lukemani sivumäärän ylös.

Tällä kertaa tavoitteena on ylittää viime maratonin aikana luettu sivumäärä 501. Koska maraton sijoittuu näin alkuvuoteen, saan hyvän lähdön myös luettujen teosten määrässä uudelle vuodelle. Jos lukumaraton ei ole vielä tuttu asia, voi viimekertaisen suoritukseni kulkua käydä vilkaisemassa täältä. Nyt lähden hakemaan eväitä ja valmistautumaan tulevaan koitokseen. Toivottavasti nähdään illalla!

7 kommenttia:

 1. Siistiä! Ihana pino ;)
  Pitääkin olla kuulolla keskiyön jälkeen :D

  VastaaPoista
 2. 1Q84:n ensimmäinen nide sopii hyvin lukumaratonille pituudestaan huolimatta, sillä minä ainakin melkein unohdin muun elämän sitä lukiessani. Hyvää maratonia!

  VastaaPoista
 3. Voi että, miten hieno pino! Olen aivan hiljattain lukenut sekä Bridgetin että 1Q84:n ja uskonkin niiden olevan vallan mainioita maratonkirjoja. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon tsemppiviesteistä! Kiva kuulla positiivisia kommentteja maratonkirjoistani, varsinkin Murakamista, joka vähän paksuutensa vuoksi pelottaa... Toivottavasti omatkin kokemukseni tulevat olemaan hyviä. :-)

  VastaaPoista
 5. Onnea maratonille! Pinossasi on melko houkuttelevia kirjoja, nimittäin haluaisin myös lukea ainakin Kultahatun, uuden Bridget Jonesin ja ehkä myös Murakamin trilogian.

  Täytyy tulla huomenna katsomaan edistymistäsi, kun olen töissä vironnut sen verran. :D

  VastaaPoista
 6. Hahaa, tsemppiä! Minun teki mieli maratoonata joululomalla, mutta se sitten jäi. Kenties hiihtolomalla sitten...

  Lukuiloa!

  VastaaPoista
 7. Lukuisa: Kiitos! Ja toivottavasti kirjat myös osoittautuvat yhtä mielenkiintoisiksi kuin miltä näyttävät. :-)

  Suketus: Kiitoksia paljon! Toivotaan, että sinäkin ehdit jossain vaiheessa pitää maratonin. :-)

  VastaaPoista