Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Blogistanian lukumaraton 24.7


Olen jo pitkään haaveillut lukumaratonin kokeilemisesta. 10. päivä tätä kuuta järjestettiin blogistanian historian ensimmäinen yhteinen lukumaraton, johon en valitettavasti voinut osallistua töiden takia. Minun (ja muiden, jotka eivät ensimmäiseen rupeamaan pystyneet osallistumaan) onnekseni toinen kimppamaraton järjestetään huomenna keskiviikkona, 24.7.

Säännöt lukumaratonissa ovat seuraavanlaiset:

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.

2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 10.7. klo 18.00 -> lopetus 11.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa. 

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa. 

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaraton.

Muita osallistujia voi käydä katsomassa esimerkiksi Hys, äiti lukee nyt! -blogista, ja  ilmoittautua vaikka samalla itse mukaan. Maratoniin kun voi osallistua kuka tahansa, eli ei tarvitse olla siis kirjabloggaaja.

Monet maratoonarit lukevat yleensä mahdollisimman lyhyitä teoksia, minkä olen muiden blogeja seuraamalla huomannut. Itse ajattelin kuitenkin ottaa tavoitteeksi lukea (edelleen) kesken olevaa Anna Kareninaa mahdollisimman pitkälle tuon 24 tunnin aikana. Lisäksi lukupinossa on myös muita teoksia, jos tuo paksukainen alkaa tympiä. Saa nähdä, kuinka monta teosta saan luettua loppuun asti, mutta ainakin nämä ovat mukana:

Leo Tolstoi: Anna Karenina (tällä hetkellä sivulla 319)
Annie Barrows & Mary Ann Shaffer: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (sivulla 26)
Haruki Murakami: Norwegian Wood
F. Scott Fitzgerald: The Curious Case of Benjamin Button
Tove Jansson: Muumipappa ja meri
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
John Irving: Minä olen monta
Agatha Christie: Ruumis kirjastossa & Herkuleen urotyöt
Nikolai Gogol: Nenä
Anna Gavalda: Karkumatka

Mukana on niin klassikkoja, kuin vähän uudempiakin teoksia. En ole mikään suuri novellien ystävä yleensä, mutta luulen, että se johtuu osaksi siitä, etten ole lukenut niitä paljon. Siksi ajattelin ottaa mukaan F. Scott Fitzgeraldin novellin The Curious Case of Benjamin Button, joka kaiken lisäksi löytyy sähköisessä muodossa tabletiltani. Siinähän sitä tuleekin sitten tutustuttua paremmin kahteen minulle suhteellisen tuntemattomaan asiaan.

Oma maratonini alkaa 24.7. klo 8.00 ja päättyy 25.7. klo 8.00. Olen tosiaan aivan untuvikko, mitä lukumaratoneihin tulee, mutta yritän lukea tuon 24 tunnin aikana mahdollisimman paljon ja tulla välillä tännekin päivittämään lukukokemuksia. Pääasiassa ajattelin lukea kotona mukavassa sänkynurkkauksessa tai hyvän sään sattuessa parvekkeella, mutta voi olla, että illalla lukeminen siirtyy hetkeksi muuallekin, saa nähdä.

Minkäänlaisia lukusuunnitelmia en ole tehnyt ja muutenkin olen vähän viime tipassa, mitä luettaviin kirjoihin tulee. Palasin nimittäin vasta äsken kirjastosta, josta lainasin neljä noista kuvassa näkyvistä teoksista. No, nyt on ainakin mistä valita ja ihan fiiliksen mukaan luettavat pinosta aina valitsenkin (sitä Anna Kareninaa lukuun ottamatta).

Ei muuta kuin tsemppiä kaikille muille urakkaan ryhtyville, huomenna se alkaa! :)

5 kommenttia:

 1. Hyviä kirjoja sinulla luvassa! Tsemppiä huomiseen :)

  VastaaPoista
 2. Onnea maratonille :) Minä en ehdi osallistua, sillä olen koko viikon töissä, mutta huomenna jo heti aamusta töiden lomasta koitan seurailla kaikkien maratoonareiden etenemistä. Onneksi töissä on nyt ollut hiljaista :D

  VastaaPoista
 3. Onpa kiinnostava juttu, en itseasiassa ole aikaisemmin kuullutkaan!
  Pitää ehdottomasti harkita tätä viikonloppua varten, tällä arkiviikolla ei vain aika eikä jaksaminen riitä.

  Mutta tsemppiä, toivottavasti onnistut tavoiteissa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Laura. :) Harmi, ettet pysty tällä kertaa osallistumaan maratoniin. Itselle osui sentään sopivasti tälle viikolle loma, joten maraton oli luonteva valinta yhden päivän tekemiseksi. Ehkä toisten maratonin seuraaminen innostaa sinua osallistumaan seuraavalla kerralla. :-)

  Kiitos, Pia! Kannattaa ehdottomasti harkita maratoniin osallistumista. Tai ainakin vielä tässä vaiheessa sanon näin, katsotaan millä fiiliksillä olen sitten torstaiaamuna, kun maraton on päättynyt. :D

  VastaaPoista