Sivut

torstai 29. marraskuuta 2012

Day 30: Your favourite book of all time


Valitettavasti jokaisen näistä kolmesta kirjasta olen maininnut jo aikaisemmin täällä. Mutta minkäs sille voi, jos jokin teos täyttää monta haasteen kohtaa ;).

Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo


Aikamatkustajan vaimo on teos, jota ei voi mielestäni kehua liiaksi. Se sisältää kiehtovan tarinan tahtomattaan aikamatkustajaksi joutuneesta miehestä, joka toisinaan elää nykyajassa, toisinaan ajassa jolloin on joko oikeaa ikäänsä vanhempi tai nuorempi. Lisäksi Aikamatkustajan vaimo on raastava rakkaustarina kahden ajallisesti erilaisen ihmisen rakkaudesta ja halusta elää yhdessä, vaikka se onkin vaikeaa.

Irvine Welsh: Trainspotting

En ole tutustunut huumepiireihin muuten kuin tämän ja muutaman muun kirjan välityksellä, joten en varmasti tiedä, kuinka realistista Welshin kuvaus oikeastaan on. Silti Trainspotting iski minuun hankalasta alusta huolimatta sekopäisillä henkilöhahmoillaan, rosoisella ympäristöllään ja mustalla huumorillaan.

Jodi Picoult: Yhdeksäntoista minuuttia

Picoultin teos on, surullista kyllä, varsin ajankohtainen ja lähelle tuleva. Se muistuttaa, että on tärkeää pitää huolta oman itsensä ja lähipiirinsä hyvinvoinnista, ennen kuin pahasta olosta kasvaa jotan peruuttamatonta. Aina ei silmien auki pitäminenkään auta, ja siksi Yhdeksäntoista minuuttia onkin ahdistava teos. Minua kiinnosti kirjassa varsinkin teon motiivin vähittäinen selviäminen ja henkilöhahmojen kasvaminen kamalan tapahtuman edessä.

------------------

Ja niin on tämä haaste suoritettu vihdoin loppuun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti