Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Top Ten Sunday: Kirjat, jotka haluaisin lukea tällä hetkellä


Luettavien kirjojen listani on kilometrin pituinen ja vaihtelee päivästä ja mielialasta riippuen. Tämän viikon Top Ten Sunday -listalle valitsin kuitenkin ne kirjat, joiden lukeminen houkuttaisi eniten tällä samaisella hetkellä.

1. Viktor Pelevin: Hyönteiselämää
Tästä meille kerrottiin eräässä seminaarissa ja kiinnostukseni heräsi heti. Minun on ylipäätään pitänyt lukea Peleviniltä jotain ja tämä kirja, jossa ovat hahmot ovat hyönteisen muodossa, kuulostaa ehdottomasti mielenkiintoisimmalta!

2. Stephen King: Tohtori Uni
Tai jokin muu Kingin teos. En tiedä miksi, mutta viime aikoina minun on ihan hirveästi tehnyt mieli lukea taas Kingin kirjoja, edellisestä kerrasta kun on aikaa kohta 7-8 vuotta. Ehkä tämä tasainen ja vähän puuduttavakin opintojakso on saanut minut kaipaamaan lisää jännitystä elämääni.

3. Dmitri Gluhovski: Metro 2033
Kiinnostukseni venäläistä kirjallisuutta kohtaan ei näköjään ota laantuakseen. Tästä teoksesta oli maininta eräässä pääsykoekirjassani viime keväänä, ja dystopia-aihe sai minut innostumaan siitä. Muutenkin olen lukenut mielestäni liian vähän dystopioita, vaikka ne mielenkiintoisia ovatkin.

4. Alan Bennett: Epätavallinen lukija
Epätavalliseen lukijaan taisin törmätä ensimmäistä kertaa jossain kirjablogissa. Kaikki kirjat, jotka aiheeltaankin käsittelevät kirjoja ja kirjallisuutta, on pakko lukea. Erikoinen asetelma, jossa itse kuningatar vierailee kirjastossa, ei sekään kuulosta huonolta. 

5. Eve Hietamies: Yösyöttö
Tällä hetkellä kaipaan eniten humoristista ja keveää kirjallisuutta. Jostain syystä minulla on sellainen mielikuva, että Hietamiehen teos voisi tarjota sitä minulle. Miehinen näkökulma yksinhuoltajuuteen kuulostaa myös mielenkiintoiselta.

6. Aleksi Pöyry (toim.): Granta 2: Outo
Tämän haluan lukea vain ja ainoastaan blogikirjoitusten perusteella, en olisi tähän varmaan muuten törmännytkään. Minua kiehtoo kaikki outo ja jännittävä, toivottavasti tämä teos pystyy lunastamaan nimensä mukaisen lupauksen.

7. Erik Axl Sund: Varistyttö
Varistyttö on tällä hetkellä hyvin suosittu teos kirjablogien keskuudessa. Teoksen kansikuva on mielestäni ahdistava, pelottava ja jokseenkin jopa oksettava, ja ajattelin ensin etten halua sitä edes koskaan lukea. No, kuten jo edellisen kirjan kohdalla myönsin, vei tässäkin voiton lupaus jännityksestä.

8. Jodi Picoult: Sisareni puolesta
Minun on pitänyt lukea tämä ikuisuuden, siitä lähtien kun luin Picoultin toisen teoksen, Yhdeksäntoista minuuttia (joka on loistava). Kirja kertoo tytöstä, joka on ilmeisesti olemassa ainoastaan siksi, että voisi toimia solupankkina sairaalle sisarelleen. Aihe kuulostaa jälleen todella mielenkiintoiselta.

9. Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat
Tähän voisi sopia oikeastaan mikä tahansa Hosseinin teos. En ole edes sen tarkemmin syventynyt niiden aiheisiin, mutta koska olen kuullut miehen kirjoista kehuja joka puolelta, kiinnostaa minua tutustua niihin.

10. Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
Pulkkiselta minulta löytyisi yksi teos jo ihan omasta takaa, mutta jostain syystä sen aihe ei ole tuntunut sopivan tämänhetkiseen hektiseen mielentilanteeni. Siitä syystä haluaisinkin kokeilla Pulkkiselta ensin jotain vähän kevyempää.


Kuva puolestaan liittyy aiheeseen sillä tavalla, että tällä hetkellä haluaisin lukemisen lisäksi kovasti matkustaa Englantiin. Kävimme Lontoossa elokuussa ja olen viime aikoina alkanut tuntea jälleen vetoa sinne. Mielessäni ovat kaikki hyvät ruuat, joita matkalla söimme, ja teatteriesitykset ja kirjakaupat, joihin haluaisin ehdottomasti seuraavalla kerralla päästä.

2 kommenttia:

  1. Iiris Lempivaara on kyllä hauska. Sitä lukiessa saa nauraa monta kertaa.
    Maria

    VastaaPoista
  2. Maria: Kuulostaa erittäin lupaavalta! :-) Juuri nauramaan saavia kirjoja kaipaisinkin tähän stressikevääseen. Ehkä minun pitää yrittää saada Iiris Lempivaara jostain käsiini heti pahimpien kiireiden laannuttua.

    VastaaPoista