Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

Lukumaraton käynnistyy


Klo 00.00. Sivuja luettu 0.
Lukumaratonini alkaa Helen Fieldingin kevyellä Bridget Jones - Mad About the Boy -teoksella. Kesällä eväiksi oli helppo ottaa tuoreita vadelmia, mutta nyt joudun tyytymään kuivattuihin hedelmiin. Kuten myös viime kerralla, päivitän tätä samaa postausta aina tietyin väliajoin. Joten jos maratonini eteneminen kiinnostaa, kannattaa palata vielä takaisin. :-)

Klo 3.15. Sivuja luettu 244.
Olen lukenut Bridget Jonesia vähän yli puolenvälin, mutta loput täytyy jättää aamuksi. Olen pitänyt teoksesta tähän mennessä enemmän kuin aikaisemmista Joneseista, mikä saattaa osaksi johtua myös omasta aikuistumisestani. Tässä osassa tulee kuitenkin mielestäni entistä paremmin esiin päähenkilön aitous, sekä vakavien ja höpsöjen asioiden vuorovaikutus. Muutamia tunteja pitäisi malttaa nukkua, jotta pääsen jälleen käsiksi tarinaan. Öitä!

Klo 13.20. Sivuja luettu 439.
Nukkuminen venähti vähän pidemmälle kuin olin ajatellut, mutta nyt olen saanut ensimmäisen kirjan päätökseen. Mad About the Boysta ja muista maratonin aikana lukemistani kirjoista kirjoittelen kunnolliset arviot kuitenkin vasta maratonin jälkeen.

Tähän mennessä lukeminen on sujunut erittäin hyvin. Bridget Jones taisi olla juuri sopiva aloitus maratonille, vaikkei mikään turhan kevyt pala sivumääränsä puolesta ollutkaan. Se kuitenkin takasi sen, että tavoittelemani sivuluku on jo aivan nurkan takana. Seuraavaksi myöhäisen aamupalan kimppuun ja sitten voisin jatkaa lukemista. Olisikohan vuorossa Kultahattu vai uskallanko sukeltaa Murakamin maailmaan?

Klo 17.40. Sivuja luettu 659.
Kultahattu luettu ja tavoitteena ollut sivumäärä ylitetty reippaasti. Kultahattu sijoittuu 20-luvulle ja kertoo salaperäisestä Gatsbystä, joka on kuuluisa mahtipontisista juhlistaan. Olen nähnyt sen aiemmin elokuvana, ja lukukokemus olikin varsin mielenkiintoinen tekstin ja visuaalisuuden sekoittuessa mielessäni. 

Pikkuhiljaa huomaan silmieni väsyvän loputtomasta tekstin tuijottelusta, mutta eiköhän maraton vedetä loppuun saakka, kun jo näin pitkälle ollaan päästy. Viimein taitaisi olla aika siirtyä realistisesta kerronnasta magian ja 1Q84:n pariin. Täytyy myöntää, etten pystynyt pitäytymään kirjan lukemisesta ennen maratonia, ja aloitankin nyt sivulta 44.

Klo 19.50. Sivuja luettu 723.
Sain luettua Murakamin teosta 64 sivua eteenpäin. Tarina ei ole ainakaan vielä tempaissut minua mukaansa tai osoittautunut mitenkään erityisen mahtavaksi, vaan minua jopa häiritsee, kuinka hitaasti kerronta etenee ja kuinka tulevia juonikuvioita alustetaan pitkästi. Jokin siinä kuitenkin viehättää minua ja kannustaa jatkamaan vielä lukemista.

Nyt pidän tauon ja katson hetken aikaa uutta The Voice of Finlandin tuotantokautta. Sen jälkeen jatkan joko 1Q84:n kanssa tai vaihdan vielä johonkin toiseen teokseen. Tulen viimeistään keskiyön aikaan postailemaan viimeisiä tunnelmia maratonilta.

Klo 00.00. Sivuja luettu 808.
Loppu on! Ohitin tavoitteeni yli 300 sivulla, mihin olen todella tyytyväinen. Viimeiset tunnit vietin edelleen 1Q84:n parissa, mutta valehtelisin räikeästi jos väittäisin, ettei keskittymiseni herpaantunut jatkuvasti. Viikonlopun aikana on luvassa vielä maratonin jälkipuinti, mutta nyt voisin viettää hetken aikaa ilman minkään kirjan, lehden tai muun lukemista vaativan läpyskän läheisyyttä.

8 kommenttia:

 1. Täällähän maratoonaillaan! Tsemppiä kovasti :)

  VastaaPoista
 2. Onnea vielä loppumaratoniin! Tuon uuden Bridget Jonesin haluaisin itsekin lukea. Kuin myös Kultahatun ja Murakamin. Tekisi itsekin mieli maratonailla.. pitäisiköhän vielä tässä loman aikana..

  VastaaPoista
 3. Kiitos tohveli! Bridget Jones olikin herkullinen kirja, suosittelen lämpimästi. :-) Pidä ihmeessä maraton, täällä olisi ainakin yksi innolla seuraaja!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä viimeisiin tunteihin!

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Hienosti ylittyi tavoitteesi :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Olin itsekin hämmästynyt kuinka kevyesti 500 sivun raja ylittyi, vaikka kesällä senkin saavuttaminen tuntui lähes mahdottomalta. :-D

  VastaaPoista