Sivut

tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukuisia kuulumisia


Vuosi on mielestäni kulunut jälleen melkoisella vauhdilla, vaikea uskoa, että kohta eletään jo vuotta 2013. Muista poiketen marraskuu oli ainoa kuukausi, joka eteni hitaasti. Silloin ehdin sairastella reilun viikon, kirjoittaa blogia melkein ennätysmäärän ja viettää Halloween-juhlia 20-luvun hengessä. Osallistuin myös kolmatta kertaa NaNoWriMoon ja ei, en tälläkään kertaa ylittänyt 50,000 sanan rajapyykkiä. Sanoja kertyi kuitenkin 30,491 ja sivuja 90, mikä on melkein tuplasti enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Talvinen näkymä ikkunasta

Marraskuussa luin myös itselleni ennätysmäärän kirjoja. Juha Vuorisen Ahdistuksen ja Roald Dahlin Rakkaani, kyyhkyläiseni lisäksi lopetettua tuli niin kohuttu E. L. Jamesin Fifty Shades - Sidottu kuin pettämättömän John Ajvide Lindqvistin Ihmissatamakin. Marraskuu taisi olla muutenkin hyvä kuukausi kirjallisuuden ja kirjoittamisen saralla, sillä sain vihdoin saatettua loppuun 30 days of books -haasteen.

Joulua olohuoneessa

Tällä hetkellä poden jonkinlaista tyhjän ruudun -syndroomaa blogin kanssa. Luonnoksissa odottelisi vaikka millä mitalla uusia aiheita, mutta jostain syystä en vain saa aikaiseksi tartuttua niihin. Tuntuu, ettei tällä hetkellä vain ole mitään tarpeeksi tärkeää sanottavaa.

Ehkä marraskuu vei suuren osan inspiraatiostani, sillä myöskin lukeminen tökkii. Kesken on Muriel Barberyn Kulinaristin kuolema, joka pienestä sivumäärästään huolimatta etenee yhtä joutuisasti kuin tarpominen juoksuhiekassa. Jack Kerouacin Matkalla-kirjan olen haudannut hetkeksi, sillä menin typeränä vuokraamaan siitä tehdyn elokuvan, eikä kirjan lukeminen keskinkertaisen elokuvan jälkeen houkuttele hirveästi.

Toivottavasti lähestyvä joulu ja siitä syntyvä innostus jaksaisi ulottua myös kirjoihin ja kirjoittamiseen. Minulla on tiettyjä kausia, jolloin inspiraatio kukkii enemmän ja toisinaan taas vähemmän. Nyt eletään sitä toisinaan kautta.

2 kommenttia:

  1. Joskus se kirjoittaminen aina tökkii, eikä saa aikaiseksi mitään järjellistä tekstiä. Minullakin on tapana raapustella luonnoksia saamatta niitä sitten koskaan blogiin asti. Onneksi blogaaminen on kuitenkin vain harrastus, niin voi kirjoittaa silloin kun siltä tuntuu. :)

    VastaaPoista
  2. Oikeassa kyllä olet :). Välillä tulee vain ottaneeksi liikaa stressiä asioista, joista ei ehkä kannattaisi, kuten juuri blogin pitämisestä.

    VastaaPoista