Sivut

tiistai 6. marraskuuta 2012

Juha Vuorinen: AhdistusTämän kirjan luin sen lyhyyden vuoksi jo oikeastaan ennen Niffeneggerin Her Fearful Symmetryä, mutta arvostelu on kokonaan unohtunut arkistojen kätköihin.


Ahdistus ei oikeastaan herättänyt minussa varsinaista mielenkiintoa ennen lukemista, vaikka Vuorisen kirjoja olenkin aikaisemmin lukenut ja suurimmasta osasta niistä jopa pitänyt. Yhtenä syynä saattoi olla varsin rivon kuuloinen takakansiteksti, joka antoi odottaa jotain aivan muuta, kuin mitä kirja lopulta piti sisällään.

Ahdistus on kokoelma Juha Vuorisen kolumneja vuosilta 2011 ja 2012. Teksteissään hän pohtii niin kevään 2012 presidentinvaaleja kuin karppaamisen seuraamuksiakin. Yleisen pohdiskelun lisäksi mukana on myös pätkiä Vuorisen omista kokemuksista ja perhe-elämästä.

Kirja oli piristävän erilainen lukukokemus muihin vähän aikaa sitten lukemiini teoksiin verrattuna. En edes muista, milloin olisin viimeksi lukenut jotakin muuta kuin pelkkää fiktiota. Kirja sisältää paljon puhetta muun muassa politiikasta, mutta Vuorinen sai kursailemattomalla tyylillään jopa tämän asiaan perehtymättömän lukemaan tekstit mielenkiinnolla läpi. Perhe-elämän selkkaukset olivat hauska lisä, varsinkin se eräs ulkomaanmatka, missä Vuoriset asuivat hotellissa, jossa piti olla pimennetyt lasit ikkunoissa...

Opus on lyhyt ja niin on arvostelukin. Teos antoi muutaman naurunpyrskähdyksen ja monta viihdyttävää ja tiedonrikasta hetkeä, mutta ei mitään elämää suurempaa.

*

Juha Vuorinen: Ahdistus
Diktaattori, 2012
189s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti