Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2012

Toivoton tapaus: Eli kirjastohiiren epäonnistunut yritys olla lainaamatta lisää kirjoja


Minä rakastan kirjastoja, niiden viisautta ja rauhaa henkivää tunnelmaa. Itse kirjoja tietenkään unohtamatta. Jos vain olisi mahdollista, luultavasti muuttaisin jopa asumaan kirjastoon. On outoa, miten niin elottomien asioiden keskellä tuntee olevansa niin elossa.

Ollessani pieni ei mennyt kuukauttakaan, jolloin en olisi raahannut kotiin valtavaa pinoa kirjoja. Kaikki ne myös yleensä luettiin kannesta kanteen. Nykyään onkin ikävää, kuinka vapaa-ajan vähyyden vuoksi yhä harvemmin tulee luettua lainaamansa kirjat ajoissa loppuun.

Tänään oli jälleen vuorossa yksi kirjastokäynti. Minun ei oikeastaan pitänyt lainata mitään, mutta kuten tavallista, en päässyt kotiin tyhjin käsin. Siinä onkin kai osa kirjastojen taianomaisuutta.


Mukaan lähtivät pitkään lukulistalla ollut Audrey Niffeneggerin Her Fearful Symmetry, sekä hetken päähänpistosta Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani (!! yritän selvästi kunnostautua klassikkojen suhteen).

Mielipiteitä lainaamistani kirjoista? :)

4 kommenttia:

 1. Odotan ihan mielenkiinnolla mielipidettäsi tuosta Her Fearful Symmetry -teoksesta.
  Joskus nimittäin itsekin lainasin sen, mutten vain millään päässyt mukaan siihen ja kirja jäi lukematta. Pieni pettymys siis Aikamatkustajan vaimon jälkeen, varsinkin kun se on aivan loistava teos.

  VastaaPoista
 2. Voih! Itselläkin kohtuullisen korkealla odotukset Aikamatkustajan vaimon jälkeen. No, katsotaan :)

  VastaaPoista
 3. mulla olisi tuo Nieffenegger hyllyssä, suomennoksena. Ei vielä ole päässyt hirveän korkealle uteliaisuuslistalla.

  VastaaPoista
 4. Minultakin löytyy kiinnostusta lähinnä, koska olen Aikamatkustajan vaimon lukenut. Oletko itse tutustunut siihen? :)

  VastaaPoista