Sivut

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Vuosi 2018: lukuhaasteet ja -haaveetKuten edellisessä postauksessa kirjoitin, en tänä vuonna lähde haastamaan itseäni lukemaan taas 100 kirjaa. Siinä mielessä otan siis lukemisen kanssa rennommin. Moniin muihin lukuhaasteisiin tekisi sen sijaan mieli ilmoittautua mukaan, vaikka tiedänkin, että tarpeeksi monia haasteita haaliessa aina jokin jää vuoden kuluessa kesken. Tässä ovat kuitenkin nyt ne kolme haastetta, jotka uskon tulevani (ainakin osaksi) suorittamaan tänä vuonna:
 
Sarjakuvahaaste: Hurja Hassu Lukija -blogin Jassu lanseerasi tälle vuodelle sarjakuvahaasteen, ja koska itsekin innostuin lukemaan sarjakuvia paljon viime vuoden aikana, ajattelin haasteen auttavan jatkamaan samaa perinnettä myös tälle vuodelle. Sarjakuvista kirjoittaminen on oma haasteensa (esimerkiksi kuvituksen kommentointi ei ole lainkaan vahvuuteni), mutta kenties tämän myötä tulen tuomaan sarjakuvia useammin blogiin saakka. Varsinaista määrätavoitetta en itselleni aseta, mutta kyllä nyt vähintään yksi tai kaksi sarjakuvaa täytyy saada blogattua! Täältä on mahdollista löytää blogini pienilukuinen sarjakuva-arkisto ja kenties saada inspiraatiota haasteeseen.

Helmet-haaste: Yritin osallistua Helmet-haasteeseen ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, mutta sain silloin luettua haasteeseen ehkä yhden kirjan (koko vuosi oli muutenkin lukemisen ja bloggaamisen suhteen kaamea). Tällä kertaa luotan kuitenkin siihen, että haaste tulee sujumaan paremmin! Uusi 50 kohdan lista näyttää kiinnostavalta, etenkin kohta 28. Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä, saa heti pohtimaan, mikä kirja kohtaan olisi mahdollista valita.

Goodreads-haaste: Höllensin myös Goodreadsiin asettamaani tavoitetta vuoden luetuista ja laskin määrän 100 kirjasta kolmeenkymmeneen. Voihan olla, että luku tulee tuskitta täyteen, mutta ainakaan ei sitten tarvitse hoppuilla kirjojen lukumäärän kanssa.

Minulla on tällä hetkellä paljon haaveita siitä, mitä tiettyjä kirjoja haluaisin lukea. Päädyin välipäivinä tekemään Adlibrikseen viiden kirjan tilauksen, ja näistä kirjoista olen ehtinyt lukemaan reilut 100 sivua Pajtim Statovcin romaanista Kissani Jugoslavia. Kun muistelen viime vuoden romaanikatoa luettujen kirjojen listallani, olen nyt niin innoissani, sillä tämä kirja on aivan loistava! Jes!

Keväällä ilmestyy lisäksi paljon uutta käännöskirjallisuutta, jota hamuilen lukulistalleni. Eniten näistä uutuuksista taitavat kiinnostaa Gail Honeymanin Eleanorille kuuluu ihan hyvää (hömppää tärkeästä ja painavasta aiheesta), Andy Weirin Artemis (Weirin edellinen oli niin hyvä!) ja  Ayòbámi Adébáyòn Älä mene pois (perheongelmia Nigerian poliittisten kuohuntojen keskellä). Toivottavasti ehtisin ainakin nämä kolme uutuutta lukea kevään aikana.

Mitä kirjoja te aiotte lukea tämän vuoden aikana?

4 kommenttia:

 1. Kevyemmät lukutavoitteet kuulostaa hyvältä, ei lukeminen missään nimessä saa mennä suorittamiseksi tai pakkopullaksi! :) Minua kevään uutuuksista kiinnostaa myös hurjasti eniten Adébáyòn uutuus, sitä en malta odottaa! Muuten haluaisin lähinnä rennosti lukea sitä mikä milloinkin hyvältä tuntuu, pitää lukemisen ilon määrää tärkeämpänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeassa olet, ettei lukeminen saa mennä pakkopullaksi. Johtaa pian siihen, ettei lukeminen kiinnosta enää ollenkaan, ja siksi itsekin pyrin tänä vuonna sinun laillasi rennompaan suuntaan lukemisen ja kirjojen valitsemisen kanssa. :) Adébáyòn teosta tunnutaan kyllä odottavan innolla, toivotaan että se lunastaa odotukset!

   Poista
 2. Aikalailla samat haasteet minullakin mielessä! Muutaman muunkin tavoitteen itselleni juuri asetin, mutten mitään kamalan suuria tai vaikeita. Tänä vuonna ajattelin yrittää lukea enemmän sekä tieto- että nuortenkirjallisuutta, mutta katsoo mitä kiinnostavia kirjoja sitä lopulta eteen tupsahtaa :) Weirin uutuus kiinnostaa ainakin, samoin kuin Ernest Clinen uusin suomennos Armada, Ready player one kun oli niin huippuhyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että pystyy pitämään haasteisiin osallistumisen rentona, eikä aseta itselleen liian kovia tavoitteita. :) Voih, minullakin olisi paljon petrattavaa tietokirjallisuuden saralla... Kenties asetan sen sitten ensi vuonna tavoitteeksi. :D Ja joo, Armadaa odotan myös paljon! Tuppaa aina unohtumaan, kun menee Artemikset ja Armadat sekaisin, heh.

   Poista