Sivut

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kirjavinkkien sijaan tv-sarjavinkkejäLukemisen rinnalla katselen nykyisin aika paljon tv-sarjoja, ja etenkin hetkinä, jolloin opiskeluiden kanssa on kiirettä, uppoudun melkein mieluummin johonkin tv-sarjan jaksoon kuin kirjaan. Haluaisinkin kirjavinkkien sijaan vinkata vaihteen vuoksi niistä tv-sarjoista, joita olen viime aikoina katsellut. Sain innoituksen tähän oikeastaan jo ennen joulua, kun huomasin Amman suositelleen kirjablogissaan Netflix-tarjontaa loman ajaksi. Nyt ajattelin nostaa esiin sellaisia mieleenpainuneita tv-sarjoja, jotka ovat omasta mielestäni jääneet turhan vähälle huomiolle. Toivottavasti saisitte tästä uusia vinkkejä katseltavaksi!

A Series of Unfortunate Events (Netflix / 1 kausi / 2017-): Kirjanystäville tämä Lemony Snicketin teoksiin perustuva tv-sarja voi olla jo tuttu. Sarja kertoo kolmesta Baudelairen sisaruksesta, jotka jäävät orvoiksi, ja joiden uuden huoltajan etsintä ei suju aivan suunnitelmien mukaisesti. Pääpahiksena esiintyy kreivi Olaf (Neil Patrick Harris), joka yrittää kieroilla lasten perinnön itselleen.

Alkuperäistä kirjasarjaa luin joskus puoleenväliin saakka, mutta en oikein ihastunut siihen, kuten en myöskään vuonna 2004 ilmestyneeseen elokuvaan. Sen sijaan tästä sarjasta olen pitänyt paljon. Se on visuaalisesti miellyttävä ja kekseliäs, tarinaltaan synkkä ja myös hupaisa. Kirjoille uskollisesti mikään ei tietysti pääty hyvin.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (Netflix / 2 kautta / 2016-): Tämä sci-fiä ja fantasiaa yhdistävä sarja perustuu Douglas Adamsin samannimiseen kirjaan (ja ilmeisesti sen jatko-osaan?). En tiennyt tarinasta mitään ennen sarjan katselua, mutta etenkin ensimmäinen kausi yllätti positiivisesti. Sarja on pullollaan eriskummallisia ja persoonallisia hahmoja, sekä poukkoilevia juonenkäänteitä, jotka kuitenkin liittyvät aina lopulta jollain tavalla toisiinsa. Ensimmäisen kauden aiheena on aikamatkustus, toisella kaudella kaksi eri ulottuvuutta kohtaavat.

Lovesick (Netflix / 3 kautta / 2014-): Realistinen tv-sarja pari-kolmekymppisten brittiläisten ystävysten elämästä ja rakkaushuolista. Tarinan alussa Dylan saa kuulla, että hänellä on klamydia, ja sen vuoksi hän joutuu ottamaan yhteyttä jokaiseen entiseen kumppaniinsa. Ei kuulosta välttämättä ihanteelliselta alkuasetelmalta, mutta sarja on sympaattinen, inhimillinen ja hauska.

Midnight Diner: Tokyo Stories (Netflix / 1 kausi / 2016-): Japanilainen tv-sarja, jossa jokainen jakso kertoo oman tarinansa. Keskiössä on tokiolaisen miehen pitämä pieni ravintola, joka on auki keskiyöstä aamuun. Asiakaskunta koostuu ihmisistä, jotka pääsevät myöhään töistä, ja jotka muuten vain kaipaavat yöpalaa ja juttuseuraa aamun pikkutunneilla. Asiakkaat kertovat ravintolanpitäjälle omasta elämästään, ja jokaiseen tarinaan kietoutuu jollain tavalla miehen valmistama ruoka-annos. Minulla on ollut tapana katsoa tätä aina jakso sieltä ja täältä keskiyön aikoihin ja nauttia sarjan lempeän rauhallisesta tunnelmasta.

Santa Clarita Diet (Netflix / 1 kausi / 2017-): Kauhukomediasarja, joka kertoo siitä, mitä tavalliselle amerikkalaiselle kiinteistönvälittäjäperheelle tapahtuu, kun äiti alkaa himoitsemaan ihmislihaa. Tarina on tragikoominen, yliampuva ja jokseenkin verellä mässäilevä. Hahmoja pohdituttaa se, miten saada arki toimimaan tällaisessa tilanteessa, miten saada perhe pysymään kasassa ja ennen kaikkea - mistä saada äidille ruokaa?

Trapped (Netflix / 1 kausi / 2015-): Islanti-huumani alkoi luettuani vuosi sitten Satu Rämön teoksen Islantilainen voittaa aina, eikä ole siitä juuri laantunut. Aloin huumassani katsella Trapped-nimistä jännärisarjaa, joka kuvaa kovan myrskyn takia eristyksiin jäävää pientä islantilaista kaupunkia ja sieltä löytyvän ruumiin kohtalon selvittämistä. Juonenkulku ei ole mielestäni kovin poikkeavaa muihin jännäreihin verrattuna, mutta islannin kieltä on kiva kuunnella ja henkeäsalpaavia maisemia vielä mukavampi katsella.

Oletteko te ihastuneet viime aikoina johonkin tiettyyn tv-sarjaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti