Sivut

torstai 23. lokakuuta 2014

Huomenna kirjabloggaajan paratiis... Siis Helsingin KirjamessuilleHelsingin vuotuiset Kirjamessut ovat alkaneet tänään torstaina, mutta itse matkustan täältä Turusta paikalle vasta huomenissa. Messuille saamani kirjabloggaajapassin (paljon kiitoksia!) turvin aion luovia itseni sisään sekä perjantaina että lauantaina. Notkuvien kirjapöytien, halpojen houkutusten ja kirjailijahaastattelujan seuraamisen lisäksi jaan lisäksi muutaman blogikollegan kanssa kirjavinkkejä perjantaina klo 16-17 Boknäsin osastolla 6g85. Tulkaahan ihmeessä moikkailemaan ja kysymään luku- ja vaikka bloggausvinkkejä!

Olen ollut kirjamessuilla elämäni aikana noin neljä tai viisi kertaa (Helsingissä en tosin vielä koskaan), mutta olen aina mennyt niin sanotulla mututuntumalla, eli ilman minkäänlaisia suunnitelmia. Tällä kertaa olen valmistautunut vähän paremmin selailemalla messulehteä ja kirjaamalla ylös kiinnostavia haastatteluja. Kaikkiin en kuitenkaan tule ehtimään, esimerkiksi lauantaina kun on paljon muutakin ohjelmaa. Nämä ovat kuitenkin sellaisia tärppejä, joihin menisin, jos olisi tarpeeksi aikaa.

PERJANTAI:

Klo. 13.00. Mitä voimme oppia muumeilta? (Katri Vala)
En vielä tiedä, mihin aikaan saavun messuille, mutta tämä olisi sellainen tapaus, jonka haluaisin muumi-fanina ehdottomasti nähdä. Sirke Happosta haastatellaan teoksestaan Muumiopas, joka avaa tarinoita alkuperäisten muumihahmojen takaa.
 
Klo. 14.00. Lähtolaukaus: Kohti kirjan vuotta 2015! Kestääkö kirja? (Aino)
Äärettömän mielenkiintoisen kuuloinen keskustelu kirjan ja kirja-alan tulevaisuudesta. Paikalla Sofi Oksanen, Laila Hirvisaari, Jörn Donner, Harri Kalha ja Tero Liukkonen.

Klo. 17.00. Yhteisöllinen kirjoittaminen muuttuvassa kirjallisuusmaailmassa (Kullervo)
Olen itse aina ajatellut, että kirjoittaminen ja kirjailijuus on sitä, että tarinat luodaan yksin omassa päässään. Tässä Olli Löytyn, Anne Leinosen ja Jussi Matilaisen haastattelussa keskustellaan kuitenkin siitä, syntyvätkö tekstit nykyään monen kirjoittajan yhteisenä projektina.

Klo. 18.30. Et muuten tätäkään usko - Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä (Aleksis Kivi)
Nojoo, en oikeastaan ole seurannut Haapasalon uraa ollenkaan, mutta mitä olen hänestä kertovista kirjoista kuullut, vaikuttaa hänen elämänsä todella tapahtumarikkaalta. Ehkä innostuisin tämän haastattelun myötä myös lukemaan nuo Kauko Röyhkän ja Juha Metson tekemät kirjat?

LAUANTAI:

Klo. 13.00. Herra Hakkaraisen hauskat harrastukset (Aleksis Kivi)
Mauri Kunnas kertoo uusimmasta teoksestaan. Olen itse lukenut ja ihaillut Kunnaksen lastenkirjoja jo ihan pienestä saakka, joten tämä haastattelu olisi siksi mieleinen.

Klo. 13.00. Kirjeitä Tove Janssonilta (Katri Vala)
Olisi mukavaa oppia tietämään tuosta muumien äidistä myös jotain muuta. Uusi teos on koonnut yhteen kirjailijan ennenjulkaisemattomia kirjeitä.

Klo. 13.00. Miten tullaan kirjailijaksi? (Aino)
Olen saattanut pitää täältä blogista poissa haaveeni tulla kirjailijaksi, mutta kyllähän se aina välillä kutkuttelee mieltä. Keskustelussa avataan prosessia, joka syntyy sen jälkeen, kun käsikirjoitus hyväksytään kustantamossa.

Klo. 13.00. E-kirjan lukijat Suomessa - paneelikeskustelu (Kullervo)
Kuten huomata saattaa, on lauantaina yhden aikaan hyvin ruuhkaista mielenkiintoisten tapahtumien kohdalla. Kullervo-lavalla on keskustelemassa niin e-kirjojen lukijoita kuin niiden tuottajiakin.

Klo. 14.00. Ensimmäisen kirjan huuma ja katumus (Aleksis Kivi)
Suomalaisia kirjailijoita keskustelemassa ensimmäisen kirjansa herättämistä tunteista.

Klo. 17.00. Kuvitetut klassikot (Kirjakahvila)
Olen viime päivinä törmännyt useasti Hugleikur Dagssonin sarjakuviin kirjallisuuden klassikoista ja mielestäni ne ovat aivan loistavia! Kiinnostaisi kuulla tätä miestä ihan luonnossakin ja ehkä saan myös kyseisen sarjakuvateoksen hankittua.

Sunnuntaina en varmaan jaksa enää messuilla, mutta jos jaksaisin, menisin kuuntelemaan ainakin keskusteluja kirjailijan tyhjän paperin syndroomasta (Takauma, klo. 11.00) sekä kirjailijan ja sosiaalisen median suhteesta (Takauma, klo. 12.30).

Huhhui, kyllä tekemistä ja näkemistä ainakin piisaa viikonloppuna, ellei muuta! En usko, että ehdin perjantain tai lauantain aikana päivitellä blogia, en ehkä vielä sunnuntainakaan, mutta heti alkuviikosta tulee tunnelmia messuilta. Huomenna toivottavasti nähdään, yritän löytää itseni Pasilan juna-asemalta Messukeskukseen ajoissa. :-D

2 kommenttia:

  1. Täytyypä huomenna tulla moikkaamaan Boknäsin osastolle, suunnitelmissa on nimittäin liikuskella tuohon aikaan huomenna messuilla. :)

    VastaaPoista