Sivut

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Maaliskuun koosteMaaliskuussa minä...

Luin 4 kirjaa:
Tove Jansson: Vaarallinen juhannus

Hankin 4 teosta:
Sanna Kiiski & Lee Ehnqvist: Ihanat kuppikakut
John Irving: Neljäs käsi
Ian McEwan: Sovitus
Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät

Jätin pitkästä aikaa kesken 1 kirjan: 
Joyce Carol Oates: Sisareni, rakkaani

Maaliskuu oli selvästi lastenkirjakuukausi. Tutustuin ensimmäistä kertaa kirjallisiin muumeihin ja ihastuin samantien. Muumeista ja suuresta tuhotulvasta bloggasinkin jo kuun puolessa välissä, ja myös juuri ennen pääsiäistä lukemastani Vaarallisesta juhannuksesta on tulossa postaus piakkoin. Muumien lisäksi tutustuin Roald Dahlin Kekseliääseen kettuun, joka ei kuitenkaan valloittanut minua miehen muiden lastenkirjojen tavoin. Aikuisten teoksista luin vihdoin Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan, joka löysi alkuvaikeuksien jälkeen tiensä sydämeeni ja jonka päähenkilön elämäntaipaleesta aion jatkossa lukea ehdottomasti lisää.

Maaliskuussa löysin jälleen yhden leivontakirjan, Sanna Kiisken ja Lee Ehnqvistin hiljattain ilmestyneen Ihanat kuppikakut. Minun pitäisi oikeasti lakata ostelemasta leivontakirjoja, eihän tällä tahdilla ehdi edes kokeilla kaikkia reseptejä... Kirpputorilta löysin jälleen hyviä kirjoja euron kappalehinnalla, John Irvingin Neljännen käden sekä Ian McEwanin Sovituksen. Sovituksen olen nähnyt aiemmin elokuvana, mutta jotenkin se vain meni minulta silloin ohi (enkä pahemmin piitannut Keira Knightleystä). Toivotaan, että kirjana tarina säväyttää enemmän. Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät löysin Suomalaisesta vajaalla viidellätoista eurolla ja olihan se pakko napata mukaan, sillä olin haikaillut sitä jo aiemmin yli kolmenkymmenen euron hintaisena.

Maaliskuussa jätin myös pitkästä aikaa kirjan kesken. Yleensä sinnittelen teoksen loppuun saakka, oli se sitten kuinka tylsä tahansa, sillä koen, että huonokin teos opettaa jotain. Vaikka sitten sen, kuinka välttää kirjoittamasta yhtä huonoa tekelettä. Joyce Carol Oatesin Sisareni, rakkaani osoittautui kuitenkin niin raskaslukuiseksi, että viikkojen taistelun jälkeen päätin jättää sen kesken. Voi kuitenkin olla, että tulevaisuudessa annan sille uuden mahdollisuuden.

Pihi nainen muisti minua maaliskuun aikana kirjallisuushaasteella ja sen voi löytää täältä. Sain myös Annamilta eilen haasteen, johon vastailen niin pian kuin mahdollista.

2 kommenttia:

  1. Sovitus on yksi lempparikirjoistani. Elokuvan olen nähnyt pariin kertaan muttei ole oikein jäänyt mieleeni. Kirja sitten puolestaan sykähdytti. :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, että olet tykästynyt kirjaan! :) Toivon mukaan minullakin käy samalla tavalla, elokuva kun ei tosiaan hirveästi vakuuttanut.

    VastaaPoista