Sivut

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Liebster Award -tunnustusLiebster Award -tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
(Paljon kiitoksia Annamille!)
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa.

Sain tosiaan jo pari viikkoa sitten Annamilta Anna minun lukea enemmän -blogista tunnustuksen. Kiireitä riittää valtavasti, mutta jottei blogi aivan kuolisi pystyyn, niin vastailen näihin mukaviin kysymyksiin nyt. Tällä kertaa en haasta ketään, sillä näitä haasteita pyörii sen verran paljon blogimaailmassa, että monet tämän tunnustuksen ovat jo varmaan saaneet.

Vastauksia Annamin kysymyksiin:

1. Jos saisit opiskella tai olla ammatiltasi ihan mitä tahansa muuta kuin mitä nyt olet, mitä valitsisit?
Opiskelisin kirjallisuutta tai olisin ammatiltani kirjailija/kustannustoimittaja. 

2. Mikä kirja on saanut sinut itkemään?
Monet, mutta viimeisimpänä varmaan Rosamund Luptonin Afterwards.
 
3. Mikä on parasta keväässä?
Kuiva asvaltti, alkava vehreys, lämpimät ilmat, kevään tuoksu.
 
4. Mikä kirja on jostakin käsittämättömästä syystä pölyttynyt pitkään kirjahyllyssäsi?
En tiedä käsittämättömästä syystä, mutta kiireen ja (sillä hetkellä) kiinnostavampien kirjavalintojen vuoksi esimerkiksi Carlos Ruiz Zafónin Taivasten vanki.
 
5. Mikä on suosikkisi nuortenkirjallisuuteen luokiteltavista kirjoista?
Vastaan tylsänä Potterit.
 
6. Kuka on suosikkirunoilijasi?
En lue ollenkaan runoja, mikä on sinänsä harmi. Pitäisikin ehkä ottaa tavoitteeksi lukea edes yksi runoteos tämän vuoden puolella.
 
7. Mikä kirja on sinulla kesken tällä hetkellä?
Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät, joka on todella, todella mukaansatempaava. Lisäksi Michael Cunninghamin Illan tullen sekä Gillian Flynnin Gone Girl.
 
8. Minkä kirjan jonkun sivuhenkilön kenkiin haluaisit astua yhden päivän ajaksi?
Onpas muuten mielenkiintoinen kysymys! Harmi vain, etten millään keksi tähän tällä hetkellä mitään vastausta. :/
 
9. Mikä oli lapsuuden suosikkikirjasi?
Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli. Aivan ihastuttava.

10. Mikä on huonoin puoli kirjablogin pitämisessä?
Tietynlaiset paineet. Blogin pitäjälle voi tulla tunne, että kirjoja pitää lukea kuukaudessa tietty määrä, jotta blogi pysyy ihmisten mielestä mielenkiintoisena. Tai sitten lukeminen ei välttämättä ole enää pelkkää tarinasta nauttimista, vaan jatkuvaa arvostelun miettimistä mielessään.

Lukijoiden lisääntyessä olen itsekin huomannut stressaavani blogin pitämisestä aiempaa enemmän. Olen miettinyt jopa hieman huolissani, että jos en postaakaan vaikka muutamaan viikkoon, jaksaako blogini kiinnostaa enää ketään. Kuitenkin bloggaamisessa täytyisi muistaa säilyttää järki sekä lukemisen ja kirjoittamisen ilo. Mielestäni teksteistä nimittäin paistaa läpi, jos et oikeasti nauti siitä mitä teet. Siksi minäkin yritän nykyään olla huolehtimatta liiaksi. :)

11. Minkä kirjan ilmestymistä odotat tällä hetkellä eniten?
En hirveästi seuraa kirjojen ilmestymisiä, mutta tämän kysymyksen saattelemana innostuin tutkimaan vähän kustantamoiden kirjalistoja, ja ainakin Krokotiilin keltaisten silmien toinen jatko-osa (huomatkaa, että en ole edes lukenut ensimmäistä teosta vielä ihan loppuun) Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin kiinnostaa. Todennäköistä kuitenkin on, etten sitä ihan tuoreeltaan käsiini saa.

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun jaksoit kiireiden keskellä vastata kysymyksiini. :) Vastauksiasi oli kiinnostavaa lukea. Minulla on lainassa tuo Gone Girl. Vaikuttaa ainakin takakannen ja lukemieni arvostelujen perusteella kiinnostavalta. Toivottavasti se myös on.

    VastaaPoista
  2. Ei mitään, kiitos vain sinulle haastamisesta! :)

    Itse olen lukenut tuota Gone Girliä jo aika pitkälle ja olen siihen pikkuisen pettynyt, lähinnä inhottavien päähenkilöiden vuoksi. Mutta lisää kirjasta sitten arvostelun myötä. Toivottavasti sinä pitäisit kirjasta minua enemmän. :)

    VastaaPoista