Sivut

maanantai 22. tammikuuta 2018

Tuoreet kirjaostoksetNäistä alkuvuoden kirjaostoskoonneista on alkanut tulla kuin huomaamatta tapa (aiemmat postaukset täällä ja täällä). Ostelen kirjoja muulloinkin kuin vain vuoden ensimmäisinä kuukausina, mutta suurimääräisimmät ostokseni sijoittuvat näköjään lähes poikkeuksetta alkuvuoteen (mihin toki vaikuttavat omalta osaltaan kirjakauppojen alennusmyynnit). Tässä ovat teokset, jotka olen tullut ostaneeksi ihan lähiviikkoina:

Akateeminen kirjakauppa:
Donna Tartt: Tikli
Lukiessani teini-ikäisenä Tarttin romaanin Jumalat juhlivat öisin en voinut rehellisesti sanottuna oikein ymmärtää sen saamaa suurta huomiota. Pidin itse kirjaa ajoittain jopa epämiellyttävänä ja pitkäveteisenä. Eräs tuttuni on kuitenkin kehunut Tikliä niin moneen otteeseen, että minun on nyt pakko kokeilla, jos tämä sopisi minulle Tarttin tuotannosta paremmin.

Adlibris:
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Hankin Itärannan teokset omakseni uusintalukua varten. Siinä, missä Kudottujen kujien kaupunki ihastutti minua ensimmäisellä lukukerralla hienovaraisella ja samalla koko ajan uhkaavammalla fantasiamaailmalla, Teemestarin kirjan kanssa koin ongelmia lukiessani sitä joitain vuosia sitten kurssitehtävää varten. Myös Teemestarin kirjan idea on kiehtova (tulevaisuuden maailma, jossa vesi on vähissä, ja sen käyttöä valvotaan äärimmäisen tiukasti), joten haluan lukea kirjan uudelleen ja toivottavasti myös pitää siitä tällä kerralla enemmän.

Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia
Romaanissa tuodaan kahden näkökulman kautta esiin mm. se, millaista on asua 1980-90-luvun levottomassa ja sodan kynnyksellä olevassa Kosovossa, muuttaa Suomeen ja yrittää sopeutua ja luoda oma elämä tänne, vieraaseen maahan. Luin tämän heti kirjapaketin saavuttua luokseni ja voin jo tässä vaiheessa sanoa, että tämä romaani tulee olemaan vuoden parhaimpien lukemieni kirjojen joukossa.

Bea Uusma: Naparetki: Minun rakkaustarinani
Tämänkin kehutun tietokirjan olen ehtinyt jo lukemaan. Uusma on teoksessaan 1800-luvun lopulla kadonneiden ja vasta 30 vuotta myöhemmin kuolleina löydettyjen naparetkeilijöiden jäljillä. Minun pokkariversiostani puuttuvat kuitenkin hyvin ikävästi kovakantisen painoksen kauniit ja tunnelmalliset kuvat, joita muut bloggaajat ovat kiitelleet (okei, muutama karttapiirros ja yksittäinen lehtileike sentään löytyvät). Muutenkaan pokkariversion ajoin epäselvä taitto ja useat kirjoitusvirheet eivät hirveästi lämmittäneet mieltä. Tarinassa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, ja luulenkin, että yritän lukea tämän vielä uudelleen kovakantisena versiona ennen kirja-arvostelun tekemistä. (Kaiken huipuksi unohdin ottaa kirjan mukaan tämän postauksen kuvaan...)

Sarah Winman: Tin Man
Winmanin uusimman teoksen tilasin hieman sokkona, sillä sen sisältö on minulle edelleen täysi mysteeri. Luotan kuitenkin siihen, että kaksi oikein mainiota romaania kirjoittanut kirjailija ei petä minua tälläkään kertaa (tutustukaa ihmeessä ainakin esikoisteokseen Kani nimeltä jumala).

Oletteko te tehneet uusia kirjahankintoja lähiaikoina? :)

8 kommenttia:

 1. On kyllä tosi harmi, miten sulla kävi Naparetken kanssa :( BUU! Pokkarin, niin tavallisen kuin jättipokkarinkin, tiedoissa nettikaupoissa pitäisi ehdottomasti lukea, ettei se sisällä kaikkia kuvia!

  Harvoin käy näin, mutta tällä kertaa olen lukenut yhtä lukuunottamatta kaikki näistä sinun ostoksistasi: Naparetken lisäksi Tiklin, Teemestarin kirjan, Kissani Jugoslavian ja Tin Manin. Minulla oli vähän sama kokemus Teemestarin kirjasta, mutta haluaisin kuitenkin lukea Kudottujen kujien kaupungin, se kuulostaa lupaavammalta. Pidin Tiklistä loppua lukuunottamatta, se on varmaan vähän jakanut mielipiteitä. Kissani Jugoslavia oli hieno, samoin Tin Man.

  Alkuvuodesta olen shoppaillut vain kirjastossa, mutta pari kirjaa vähän kuumottelisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, siis tuollaista tietoa olisi kyllä tarvittu! Minulle ei tullut edes mieleen kirjaa tilatessa, että versiot voisivat erota näin radikaalisti toisistaan. E-kirjoistahan välillä puuttuvat fyysisen kirjan kuvitukset, mutta että pokkareistakin... :( Ääh, eiköhän tästä harmituksesta päästä, jahka saan joskus sen kovakantisen version luettavakseni haha. :D

   Hyvä kuulla ainakin, että Tikli ja Tin Man ovat olleet ihan hyviä lukukokemuksia, etenkin tuota Tikliä kun vielä vähän edellisen Tartt-kokemuksen perusteella arastelen... Ja kuten tosiaan jo mainitsinkin, Kudottujen kujien kaupunki oli ainakin omasta mielestä Teemestaria parempi, sen kokonaisuus oli muistaakseni hiotumpi yms. Suosittelen siis kokeilemaan sitäkin!

   Mitäs kirjoja olit miettinyt ostavasi? :)

   Poista
  2. Poikaystävälleni ajattelin ostaa Andy Weirin Artemiksen, hän tykkäsi niin paljon Weirin esikoisesta Yksin Marsissa (tykkäsin kyllä minäkin, joten tän Artemiksen suhteen voi olla vähän myös oma lehmä ojassa). Minua kiinnostaisi myös esimerkiksi Danielle Duttonin Margaret the First ja Sara Baumen A Line Made by Walking. :)

   Poista
  3. No, mutta siinähän on vain sitten kaksinkertainen hyöty kyseessä, jos Artemis osuu teihin kumpaankin! :D Minulla on samanlaiset kokemukset Weirin suhteen, joten Artemis kiinnostaa paljon täälläkin suunnalla. Noista kahdesta muusta en ollut aikaisemmin kuullutkaan, mutta Baumen teos vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. :)

   Poista
 2. Mullakin on yleensä ollut tapana tehdä alkuvuonna eniten kirjaostoksia, mutta nyt tänä vuonna en ole ostanut yhtään mitään! Viikonloppuna kävin Akateemisessa kirjakaupassa, mutta ei siellä ollut enää mitään alejuttuja, höh. Adlibristakin olen moneen kertaan selaillut, mutta toistaiseksi jättänyt tilaamatta.

  Jumalat juhlivat öisin on ainoa Tarttin kirja, jonka olen lukenut, juuri siksi, ettei sen saama huomio ja hypetys oikein auennut mullekaan... En tiedä, saisinko silti joskus vielä tartuttua Tikliin.

  Emmi Itärantaa sen sijaan fanitan ihan varauksetta, sekä Teemestarin kirja että Kudottujen kujien kaupunki kuuluvat suosikkeihini. Naparetki taas oli yksi viime vuoden lukusuosikeistani! Onpa tympeää, että pokkariversio onkin tuollainen. :(

  Kissani Jugoslavia on roikkunut lukulistallani jo tovin, se kiinnostaa kyllä kovasti! Sarah Winmanilta olen lukenut Kani nimeltä jumalan, mutta se jäi minulla vain keskivertoiseksi lukukokemukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä, että tänä vuonna/vuodenvaihteessa etenkin kivijalkakauppojen kirja-alet olivat jokseenkin kehnohkoja, mutta tuon Tiklin nyt satuin tosiaan bongaamaan Akateemisesta kolmella eurolla. Saa nähdä, mitä mieltä itsekään siitä olen, kunhan sen pariin jossain vaiheessa uskaltaudun. :D Vähän kyllä vielä arveluttaa edellisen kokemuksen perusteella, ja onhan tuo kokokin aivan valtava, ääk! Taidat muuten olla niitä harvoja, joiden olen kuullut moittivan Jumalat juhlivat öisin -romaania. Ehdottomasti piristävää kuulla vaihteeksi tällaisiakin kommentteja. :)

   Juu, Naparetki-episodi kyllä harmittaa vietävästi, mutta noh, yritän saada sen kovakantisen luettavakseni jostain. Ja höh, harmittavaa ettei sinuun sitten iskenyt Kani nimeltä jumala. Mutta Kissani Jugoslavia saa täältä lämpimät suositukset, toivottavasti se lunastaa odotuksesi! :)

   Poista
 3. Noista kirjoista olen lukenut muut, mutta en Winmanin Tin Man teosta. Joten voin kehua kaikkia kirjoja. Teemestarin kirja on edelleen yksi lemppareistani, samoin Kissani Jugoslavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet pitänyt näistä teoksista! Kissani Jugoslavia on kyllä todella hieno romaani, joka varmasti jää mieleen pidemmäksi aikaa. Ja Teemestarin kirja, no, toivon pääseväni siihen nyt uuden yrityksen myötä paremmin kiinni. :)

   Poista