Sivut

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Days 20 and 22: Favourite romance book & Favourite book you ownAudrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo kertoo Claren ja Henryn erikoisen tarinan. Toisinaan he tapaavat samassa ajassa ja samassa paikassa, toisiaan on kertoja, jolloin Clare on juuri täysi-ikäistynyt, mutta Henry kasvattaa jo harmaita hiuksia. Rakkaus heidän välillään ei ole helppoa, sillä Henry on aikamatkustaja, Clare tuikitavallinen tyttö. 

Aikamatkustajan vaimo, kuten nimestä voi päätellä, hyppii ajasta ja paikasta toiseen kovalla vauhdilla. Vuonna 1991 Henry on kirjastonhoitaja. Jo seuraavassa hetkessä hän saattaa kuitenkin olla vain eräs hämmentynyt, alaston mies Claren perheen pellolla. Tästä huolimatta tarinaan ei jää turhia aukkoja, vaan juuri aikahyppely erottaa kirjan muista teoksista ja saa sen kesken jättämisen mahdottomaksi. 

Tästä kirjasta olin kuullut kovasti kehuja ennen sen lukemista, ja tämä kirja on sellainen, joka ei pettänyt minua (tai kukkaroani). Aikahyppely tekee kirjasta mielenkiintoisen, antaa tarinalle kannet. Kuitenkin hieman taaempana piilevä rakkaus on se, joka muodostaa tarinan tärkeän täytteen. Aikamatkustajan vaimon rakkaus on riipaisevaa, täynnä epätietoisuutta, mutta samalla myös hyviä, toisinaan lyhyitä hetkiä toisen seurassa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Pölläsin tämän haasteen(?) omaan blogiini :) mukava blogi sinulla!

    VastaaPoista