Sivut

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Viime aikojen pohdiskeluja


Viime aikoina minä...

 • En ole miettinyt blogiin kirjoittamista juurikaan - ja se on ollut piristävää. Muuta tekemistä riittää niin paljon, että hiljaiselo täällä on ollut tarpeen. Yleensä tauon jälkeen on myös entistä kivempi kirjoitella blogijuttuja.
 • Olen kuitenkin kokenut huonoa omaatuntoa siitä, että lupailin arvontaa jo viime kuun lopulla. Aika ei juuri nyt anna periksi arvonnoille, mutta ennen joulua lupaan sellaisen kuitenkin järjestää. Eihän esimerkiksi blogin synttäreitä ole juhlittu tänä vuonna vielä ollenkaan, vaikka merkkipäivä sujahti ohi jo huhtikuussa. :-D
 • Olen juonut luvattoman paljon teetä, kahvia ja kaakaota, sekä syöpötellyt aivan liikaa herkkuja (kuten kuvasta näkyy). Jotenkin tämä vuodenaika vain saa aikaan sen, että tekee usein mieli käpertyä jonkin kotoisan kahvilan nurkkaan.
 • Olen shoppaillut Ikeasta muun muassa vaaterekin sekä yöpöydät. Ei taida olla epäilystäkään siitä, kumpi pöytä kuuluu kummalle, toista kun koristaa tällä hetkellä sellainen kahdeksan kirjan kasa...
 • Olen katsellut enemmän tv-sarjoja ja elokuvia kuin lukenut kirjoja. Mikä on myös ollut mukavaa vaihteen vuoksi. Tällä hetkellä olen enemmän tai vähemmän koukussa American Horror Storyyn. Niin, ja katsoimme myös poikaystävän kanssa vihdoin kaikkien kehuman Intouchables-elokuvan (suom. Koskemattomat). Itse olen kyllä vähän sitä mieltä, että kyseinen elokuva on yliarvostettu kaikkine kliseineen, mutta että hahmoja olisi voinut seurata pidempäänkin.
 • Olen kuitenkin lukenut myös niitä kirjoja, vaikkakin lähinnä opintoja varten. Ei ehkä kuitenkaan saisi aivan hirveästi valittaa, kun koulukirjoina on sellaisia kuin Tove Janssonin Muumilaakson marraskuu tai Emmi Itärannan Teemestarin kirja. Muumeista pidin tottakai, vaikkei muumiperhettä kyseisessä kirjassa tavatakaan. Kirjan tunnelma oli kuitenkin juuri oikeanlainen lokakuun loppuun. Teemestarin kirja puolestaan alkoi hyvin, ja olihan aihe mielenkiintoinen läpi koko kirjan, mutta jossain vaiheessa tarinan hidas eteneminen alkoi vähän väsyttää. 
 • Olen kirjoittanut esseitä ja pitänyt puheita enemmän kuin laki mielestäni sallisi. Alkusyksy tuntui mukavan leppoisalta (mikä oli sairastelunkin kannalta hyvä), mutta eivätköhän kaikki deadlinet kasaannu nyt näille muutamille viikoille ennen joulua. Yksi stressaavimmista puhe-esityksistä on onneksi ohi, nyt ei ole jäljellä enää kuin yksi tentti, kaksi kielten koetta sekä ruotsinkielinen keskustelu, hip hei...
 • Olen päättänyt tehdä ainakin jonkinlaisen yhteenvedon lukemistani kaunokirjoista tänne. Tulossa on niin Riikka Pulkkista, Erik Axl Sundia kuin Rainbow Rowellia.
  • Olen huokaissut syvään saatuani valmiiksi tämän tekstimonsterin. Oikein kivaa alkavaa joulukuuta ja joulun odotusta kaikille!

  10 kommenttia:

  1. Joskus tauko blogista on paikallaan. Varsinkin jos sen jälkeen päätyy bloggailemaan entistä innokkaammin eikä esimerkiksi lopeta (kuten joskus käy). Marraskuu on kyllä herkkujen aikaa, itselläkin ollut sillä saralla varsin runsas marraskuu ja Artissa vierailtu useammin kuin tarviskaan olisi...

   Mutta kivaa joulukuuta sinullekin!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! :)

    Itsellä onneksi käy yleensä juuri noin, että tauon jälkeen bloggailee vieläkin innokkaammin. :) Lopettamista en sentään ole (ainakaan vakavissani) koskaan miettinyt, on tämä blogi sen verran tärkeä osa tämänhetkistä elämää.

    Heh, Art on kyllä aika koukuttava... Odotan kauhulla myös parin viikon päässä olevaa Helsingin matkaa kaikkine houkuttelevine kahviloineen.

    Poista
  2. Leivonnaisia alko tekemään mieli kyllä enemmän ku koskaan, ku näin ton sun ottaman kuvan :P Varaa ei tosiaan olis kyllä kauheesti enempää syöpötellä tai saan vieriä kerrostalon rappuset alas ku viimein uskaltaudun ulos... Mutta joo, kai se kuuluu tähän vuodenaikaan niinku kirjotitkin. Oon kyllä aina ihmetelly, että mistä sä löydät noita kaikkia mielenkiintosia kirjoja mitä meinaat lukea... Toi Teemestarin kirja kuulostaa ainaki nimensä puolesta mielenkiintoselta, mutta toi mainitsemasi hidas tarinankerronta kyllä pistää harkitsemaan onko se ihan mun juttu.

   Hyvää joulun odotusta sullekin! ;)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos!

    Joo nyt voisi olla kyllä jonkinlainen herkkulakko paikallaan... Leivonnaisia ja karkkejakin olisi entistä kivempi syödä jouluna, jos pitäisi pienen tauon. Ei vaan itsekuri aina tahdo riittää. :-D

    Kivoja kirjavinkkejä löytyy usein muista kirjablogeista ja sen lisäksi selailen goodreads-sivustoa. Teemestarin kirja ei ollut mikään älyttömän pitkä, joten hirveesti aikaa ei ainakaan tuhlaannu, jos sen haluaa kokeilla lukea. Ja olihan se nyt "koulukirjaksi" ihan naurettavan hyvä ja helppolukuinen verrattuna esimerkiksi näihin tuleviin tutkimussuuntausten tenttikirjoihin... :-D

    Poista
  3. Nam mitä kakkuja! Itselläkin on menossa blogin suhteen hiljaisempi kausi ja tuntuu että se tekee varsin hyvää. Olen listannut lukemiani kirjoja, mutta voi olla että menee aikaa ennen kuin jaksan naputella ihan oikeain kokonaisen kirjapostauksen... Tsemppiä loppurutistukseen! Muistan hyvin sen tunteen, joka koitti un syksyn opiskelut olivat purkissa ja pääsi kirmaamaan hyvin ansaitulle joululomalle, se on niin huippufiilis :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Nuo Artin kakut ovat kyllä herkullisia!

    Kiitoksia paljon, joululoman ajatuksen voimalla tässä mennäänkin vielä seuraavat puolitoista viikkoa eteenpäin. :) Lomalla on sitten aikaa vihdoin bloggaillakin vähän enemmän ja kirjoitella rästissä olevia arvosteluja ihan tänne saakka. Toivottavasti sinäkin jaksat palailla taukosi jälkeen innokkaasti blogin äärelle, vaikka tauot todellakin ovat joskus enemmän kuin paikallaan. :)

    Poista
  4. Olipa mukava lukea kuulumisiasi :) Huh miten herkullisen näköisiä kakkuja, kyllä tuollaisilla kelpaa herkutella bloggaustauolla! Mukavaa joulun odotusta, toivottavasti paketeista paljastuu hyvää lukemista :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Voi, kiva kuulla, että tällaiset postaukset ovat mieleen. :) Omastakin mielestä on kiva lukea bloggaajien kuulumisia kirja-arvostelujen lomassa! No äläpä muuta sano, on tässä kyllä tullut herkuteltua jo vähän ehkä liikaakin. Mutta eiköhän sen voi itselleen aina silloin tällöin sallia. :-D Kiitos samoin, toivottavasti sinäkin löydät paketeista mieluisia kirjoja!

    Poista
  5. Lomasi alkaa varmaankin pian, ja toivottavasti mukavissa merkeissä :) Itsekin odotan joulua ja lomaa, jotta voisi nauttia lukemisesta kerralla pidempään. Jään innolla odottamaan tulevia bloggauksiasi!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kyllä, lomani alkoi itseasiassa tänään. :) Vihdoin! Kivaa tekemistä on tosiaan luvassa, pitäisi vain saada opiskelustressi nyt syrjäytettyä, että saisi lomavaihteen päälle. Kiitoksia mielenkiinnosta, toivottavasti nyt lähiaikoina onkin enemmän aikaa blogille. Hyvää lomaa sinullekin, sitten kun sen aika on! :)

    Poista