Sivut

lauantai 9. helmikuuta 2013

Kirpputorihankintoja


Saatoin ehkä vielä viime keväänä karsastaa kirpputoreja täällä, vaikka olin tehnyt jo muutamia hyväksi toteamiani hankintoja niistä. Nyt olen kuitenkin päässyt yli osasta kirppiksiin liittyvistä epäilyksistäni, sillä niistähän löytää joka kerta valtavasti hyviä kirjoja. Katsokaa vaikka!


Meidän piti oikeastaan mennä vain katselemaan tarjontaa, sillä minulla olisi tarpeeksi luettavaa omassakin hyllyssäni, pääsykokeista puhumattakaan. Niin siinä sitten kuitenkin jälleen kävi, että poistuin kirpputorilta sylissäni kuusi kirjaa. Nehän olivat niin halpojakin! Pokkari kustansi 50 senttiä, kovakantiset Kesäviiniä (3e) lukuun ottamatta jokainen yhden euron.

Kuten kuvasta saattaa näkyä, olen täysin hurahtanut Joanne Harrisiin Appelsiinin tuoksun luettuani. Mukaan lähtivät niin kirjailijan Kesäviiniä, Sarkaa ja samettia, kuin Suolaista hiekkaakin. Minusta Harrisin teosten kansikuvat ovat osa niiden taianomaisuutta, niissä on aina kauniita asetelmia, jotka vihjaavat kirjan sisällöstä.

Nick Hornbylta olen aiemmin lukenut kaksi teosta, Pojan sekä Uskollisen äänentoiston, ja pitänyt kovasti kummastakin. Hornbyn kirjoitustyyli viehättää minua ja siksi päädyinkin valitsemaan mukaani teoksen Alas on pitkä matka.

Koen jollain tavalla jääneeni pimentoon, kun en ole lukenut Anna-Leena Härkösen Häräntappoasetta. Minulla ei sinänsä ole odotuksia kirjaa kohtaan, mutta olen lukenut pätkiä muista Härkösen kirjoituksista, ja myös hänen kirjoitustyylinsä vaikuttaa tutustumisen arvoiselta. Puhumattakaan siitä, että haluan korjata tämän aukon sivistyksessäni pikimmiten.

Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjoihin olen halunnut tutustua jo pitkän aikaa ja sarjan ensimmäinen osa, Naisten etsivätoimisto nro 1, onkin paras vaihtoehto aloittaa. En ole aivan tarkasti perillä sarjan sisällöstä, mutta ilmeisesti odotettavissa on huumoria ja leppoisia hetkiä sympaattisen etsivän seurassa.

4 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä! Mma Ramotswe-kirjat ovat kyllä ihanan leppoisia, todellisia hyvän mielen kirjoja. Luin niitä varmaan kahdeksan osaa, sitten alkoi vasta kyllästyttää. :)

  Luulin että Häräntappoase luetaan yhä pakollisena kouluissa. Ei se maailmankaikkeuden merkittävin kirja välttämättä ole mutta ehdottomasti kannattaa lukea. :)

  VastaaPoista
 2. Mainioita löytöjä! Täälläkin päin (Turussa) on paljon tarjolla Joanne Harrisin kirjoja kirppareilla. Olen pari ostanutkin :)

  VastaaPoista
 3. Selvästi yksi hyvä syy lisää muuttaa Turkuun siis. ;) Mutta kiva kuulla, että tykkäsitte löydöistäni, toivon mukaan ne ovat myös omaan mieleeni! :)

  Ilmeisesti monissa kouluissa Häräntappoase on luettukin, tuttujeni mukaan, mutta ei meillä vaan. En siltä hirveästi odotakaan, mutta harmittaa, että siitä kuitenkin puhutaan paljon, enkä itse tiedä kyseisestä teoksesta mitään. Pääsenpähän ainakin tutustumaan Härköseen paremmin, ellei muuta. :)

  VastaaPoista