Sivut

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Näitä lukisin, jos vain olisi aikaaKandityö ja sen lähdeaineistojen lukeminen, muut kurssit laajoine kirjalistoineen. Olen siinä pisteessä, että pitäisi lukea aivan mahdottomasti kirjoja koulua varten, ja sitten olisi tietenkin kirjoja, joita haluaisin lukea vain ihan itseäni varten. Enkä lopulta saa tietenkään luetuksi yhtikäs mitään. Onko kenelläkään muulla samanlaista ongelmaa?

Tähän postaukseen olen kuitenkin listannut teoksia, joita haluaisin lukea, jos minulla vain olisi kaikelta muulta aikaa. Ehkä kesälomalla sitten?

1. Patrick Ness: The Rest of Us Just Live Here
Tämä on ollut minulla kaksi kertaa e-kirjana lainassa kirjastosta, mutta en ole kummallakaan kerralla ehtinyt päästä kovin pitkälle, ennen kuin kahden viikon laina-aika on loppunut. Se on vain totuus, etten vieläkään pidä e-kirjoista samalla tavalla kuin paperisista versioista, ja luen niitä paljon hitaammin. Tämä teos vaikuttaa kuitenkin hyvältä, ja haluaisinkin saada sen joskus luetuksi loppuun. On supersankareita ja sitten on niitä normaaleja tyyppejä, jotka elävät tarinoissa aina sankareiden varjossa - tämä nuortenkirja kertoo niistä tavallisista tyypeistä.

2. Haruki Murakami: The Wind-Up Bird Chronicle
Taisin lukea Murakamia viimeksi viime elokuussa Sputnik-rakastettuni -romaanin muodossa, eli aivan liian kauan aikaa sitten. En ole aikaisemmin lukenut Murakamia muulla kielellä kuin suomeksi, mutta koska tätä teosta ei ole (vielä?) suomennettu, ei ole muuta mahdollisuutta kuin tarttua englanninkieliseen painokseen. Se onkin minulla juuri lainassa kirjastosta, mutta vaatii niin paljon keskittymistä, että voi jäädä ajanpuutteen vuoksi kesken. Tähän mennessä tarinassa on esitelty hyvin murakamimainen päähenkilö, kadonnut kissa, sekä tyttö, jolla on ihastuttavat korvat. Niin tyypillistä.

3. Sadie Jones: Kotiinpaluu
En ole lukenut Jonesia aikaisemmin, mutta tämä romaani kiinnostaa todella paljon kaikkien niiden kehuvien arvioiden vuoksi, joita muissa kirjablogeissa on sille sadellut. Tiedossa rankka ja raastava lukukokemus?

4. Tiina Raevaara: Yö ei saa tulla
Pari postausta sitten valittelin, kuinka en lue vieläkään tarpeeksi kotimaista kirjallisuutta. Tämän myötä siihenkin tulisi jälleen vähän muutosta. Vinkin sain eräältä luennolta, ja kiinnostuin heti kirjan elementeistä. Kammottava nukkumatti? Todellakin kiinnostaa!

5. Marina Keegan: The Opposite of Loneliness: Essays and Stories
Olen alkanut viime aikoina siirtyä fiktiosta vähitellen myös todellisempien tarinoiden pariin. Tämä kokoelma esseitä ja tarinoita vaikuttaa mielenkiintoiselta tapaukselta seuraavaksi kokeiluksi, mutta saa nähdä, heittääkö nuoren kirjailijan traaginen kohtalo synkän varjon muuten ilmeisesti positiivisten kirjoituksien päälle lukiessa.
 
6. Rainbow Rowell: Carry On
Rowell on Murakamin rinnalla yksi lempikirjailijoistani. Rakastin Eleanoria&Parkia, pidin paljon ja samaistuin Fangirliin, eikä Attachmentskään huono ollut. Carry On kertoo jo Fangirlissä tutuksi tulleiden Simonin ja Bazin tarinan, ja vaikka olenkin kasvanut fanifiktiosta yli aika päiviä sitten, ei tätä romaania voi vain ohittaa.

7. Sarah Winman: A Year of Marvellous Ways
Kani nimeltä jumala, Winmanin aikaisempi romaani, oli lähes täydellinen. Pystyyköhän tämä teos millään samaan? 

8. Jasper Fforde: The Eyre Affair
Hahmojen kidnappausta klassikkokirjoista? Tämä teos saa minut todella harmittelemaan sitä, ettei minulla ole kunnolla aikaa lukea - tai miettimään, miksi ihmeessä en ole tarttunut tähän jo aikaisemmin?!

9. Sylvia Plath: The Bell Jar
Olen vältellyt tätä teosta pitkään, sillä olen ajatellut sen olevan todella masentava, ottaen huomioon jo ihan kirjailijan elämänkin. Törmäsin kuitenkin ihan äskettäin jossain pitkään sitaattiin kirjasta, ja sen terävänäköisyys sai minut kiinnostumaan tästä valtavasti! Kaikesta mahdollisista masentavuuksista huolimatta.

10. J.K. Rowling: Harry Potter
Nämä ovat varmaan jokaisella listalla, jonka olen blogiaikanani tehnyt, ainakin positiivisilla sellaisilla. Uudelleenlukua on suunniteltu jo vuosia, mutta ehkä nyt, kun olen ilmoittautunut mukaan Hyllytontun höpinöitä -blogin Okklumeus-lukuhaasteeseen, saisin jossain vaiheessa vietyä suunnitelman ihan konkreettiseksi lukemiseksi asti.

10 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin lukea tuon ensimmäisen, mutta ei sitä taida löytyä kirjastosta... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu toki ihan kirjastosta, mutta ainakin täältä Vaskikirjastojen alueelta näyttäisi löytyvän sekä e-kirjana että paperisena versiona! Tietysti voi myös kokeilla tehdä kirjastolle hankintaehdotuksen kirjasta - en tosin ole itse kokeillut tuota koskaan, niin en tiedä, kuinka hyvin toimii. :/

   Poista
 2. Tuo Wind-Up Bird Chronicle on ykkössuosikkini Murakamin tuotannossa. On kamalaa, kun lukemiselle ei riitä tarpeeksi aikaa. Itselläkin vähän sama tilanne. Plathin The Bell Jarin valitsin seuraavaan klassikkohaasteeseen. Se kyllä vähän nolottaa, että en ole sitä koskaan lukenut. Tsemppiä opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-)

   Itselläni on Kafka rannalla ja 1Q84 asetettu jo varsin korkealle, joten saa nähdä, pystyisikö tuo teos nousemaan niiden ylitse!

   Tiettyjen klassikkojen lukemattomuus kyllä nolottaa aina vähän. Itselleni sellainen on TSH - lähinnä siksi, että olen sitä nyt sen 14-15 vuotta yrittänyt lukea, mutta en ole koskaan päässyt puolta väliä pidemmälle. :-D Nuo haasteet kyllä varmasti motivoivat tarttumaan niihin teoksiin, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet aikaisemmin lukematta.

   Poista
 3. Enpä yhtään ihmettele, että nämä houkuttelevat! Minulla on samankaltainen tilanne: monta houkuttelevaa kirjaa, mutta aivan liian vähän aikaa lukea niitä. Aloitin nyt viikon alussa kuukauden mittaisen opintoihin pakollisena osana kuuluvan työharjoittelun ja enhän mä ehdi lukea enää mitään! Näiden parin ekan päivän jälkeen olen ollut ihan poikki, vaikkei työ sinällään uutta olekaan ja talokin on tuttu, mutta aivojen käyttö (ei ole vissiin tarvinnut pahemmin käyttää pitkään aikaan :D) ja uusi rytmi vievät energiaa ainakin näin alkuun ihan kamalasti. Olen miettinyt ottavani kirjan mukaan lounastauoilla luettavaksi, mutta siellä on samaan aikaan niin monta muutakin ihmistä, että en varmaankaan pystyisi keskittymään lukemiseen, koska tarvitsen siihen aika hiljaisen ympäristön. Tän kuukauden jälkeen taas pitäisi jälleen keskittyä gradun tekemiseen, joten saapa nähdä paraneeko tilanne juurikaan...

  No, tsemppiä! Jospa jonkinlainen tasapaino löytyisi. Minulla on joskus auttanut se, että päätän vain kylmästi, että opiskelen päivittäin esimerkiksi vain klo 18 asti ja sen jälkeen en enää ajattelekaan opintoihin liittyviä asioita, vaan saan tehdä mitä haluan eli lukea jotain ihan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin todella tuntuu olevan harmittava tilanne meneillään tällä hetkellä - siis lukemisen suhteen! Mutta ehkä positiivista on ainakin se, että lukeminen ja kirjat maistuvat sitten ainakin ihan eri tavalla, kun pääset taas niiden kimppuun kunnolla! :) Tsemppiä harjoitteluun ja näin etukäteen myös graduun!

   Tuo on kyllä hyvä vinkki! Aika harvoin saan kuitenkaan valitettavasti itse vedettyä rajoja opiskelun ja vapaa-ajan välille. :/ Varsinkin kun luennot tuntuvat tällä hetkellä sijoittuvan iltapäiville/illoille, joten muu aika menee lähinnä niiden odotteluun ja epämääräiseen haahuiluun, vaikka voisi käyttää senkin ajan hyödykseen. Mutta luotan siihen, että jossain vaiheessa taas helpottaa! :)

   Poista
 4. No en ole täysin samassa tilanteessa, sillä minä olen ehtinyt lukea jotain, joskaan en paljon. Harmittaa, että juuri itseään varten lukeminen jää kaiken pakkolukemisen jalkoihin. (Vaikka joojoo, ollaanhan siellä koulussakin itseään varten...)

  Jonesin Kotiinpaluu on ollut minulle yksi tämän vuoden hittejä! Toivottavasti ehdit jossain vaiheessa lukea sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tottahan tuo, että opiskelukin on itseä varten! Mutta ainahan se tuntuu ihan erilaiselta, kun on PAKKO lukea jotain, mikä ei niin innostaisi, vaikka siitä hyötyä olisikin itselle.

   Eiköhän Jones tule jossain vaiheessa luettua, sen verran kiinnostaa! :-)

   Poista
 5. Luin Carry Onin ihan vasta (bloggaus blogissani) ja se oli oikein hyvä kirja. Myös Sadie Jones on alkanut kirjoittaa. Mutta se kandi, minullakin. *syvä huokaus* Kaiken lisäksi olen lupautunut kirjoittamaan pari kirja-arvostelua, joten minun on luettava ne kirjat ensin. Eivät ne huonoja kirjoja todennäköisesti ole, mutta kun on "pakko" lukea, niistä lähtee hitusen maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voi pakkolukeminen ja voi kandi!! Pitää vaan lohduttautua sillä, että tämän kevään jälkeen sitten niiden osalta taitaa vähän helpottaa.

   Täytyypä käydä lukemassa bloggauksesi Carry Onista! Sadie Jones on kyllä korkealla kiinnostuslistallani, tuo Kotiinpaluu on varmaan pakko jossain vaiheessa lukea. :)

   Poista