Sivut

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kooste kesästä & kymmenen kysymyksen haaste


Kesä alkaa olemaan lopuillaan, vaikka säiden puolesta viimeisimpien kuukausien nimittäminen kesäksi onkin hienoista liioittelua. Yleensä en ole ollenkaan sen sortin ihminen, että kaipaisin lämpöä, mutta viime aikoina olen haikaillut enemmän kuin kerran kaukomaiden aurinkoon. Onneksi lempivuodenaikani syksy kirkkaine väreineen vie sääpettymystä vähän pois.

Myös kirjallinen kesäni on ollut aika vaihteleva. Toukokuun lopulla tekemäni lukusuunnitelma ei esimerkiksi toteutunut kuin kahden kirjan, Rainbow Rowellin Fangirlin ja E. Lockhartin We Were Liarsin, osalta. Kesän aikana eteen tuli paljon muutakin kiinnostavaa luettavaa, enkä siksi halunnut pysytellä vain yhden kirjapinon rajoissa. Mutta niinhän se usein meneekin.

Kesäkuussa luin yhteensä 8 kirjaa, mikä on minulle aika paljon, heinäkuussa 5 ja nyt elokuussa tähän mennessä 4. Olisin halunnut lukea enemmänkin, sillä syksyllä ei opintojen vuoksi ehdi samalla tavalla, mutta kesän muut aktiviteetit veivät lukemiselta aikaa pois. Parhaiten kesän kirjoista mieleen jäi Helene Hanffin ihana, kirjaisa kirjeromaani Rakas vanha kirja, pahimpia pettymyksiä taisivat puolestaan olla We Were Liars sekä Diane Setterfieldin Kolmastoista kertomus. Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen omaan lukukesääni.

Lisäksi sain reilu viikko sitten Cats, books & me -blogin Kirsiltä kymmenen kohdan haasteen, joka on kiertänyt urakalla kirjablogeissa. Kiitos Kirsi! :-)

1. Kerro jotain, mitä emme tiedä sinusta.
Olenkohan kertonut jo, että tykkään dipata ranskalaisia jäätelöön? Tämä tapa herättää jostain syystä useimmissa ihmisissä aina inhotusta.

En myöskään juuri välitä laittaa ruokaa, mutta tykkään leipoa. Mietin ärsyttävyyksiin asti, mitä mieltä muut ihmiset ovat minusta. En ole allerginen millekään. Pelkään hammaslääkärissä käyntiä, ilmapalloja ja lentämistä. Minulla on luonnonkiharat hiukset, joille en osaa oikeastaan tehdä mitään, ja joita sekä vihaan että rakastan.

2. Onko sillä väliä, mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?
On - ihan jo sen takia, kuten tuossa ylempänä totesin, että minulle on tärkeää, mitä mieltä muut ovat minusta ja siitä mitä teen. Kirjoitan itseni vuoksi, mutta toivon myös, että pystyn ilahduttamaan muita teksteilläni ja kuvillani ja antamaan uusia kirjavinkkejä niitä kaipaaville.

3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?
Blogistani taitaa saada minusta hillitymmän kuvan kuin millainen olen todellisuudessa. Ehkä blogiminäni onkin vähän sellainen, millainen olen itse uusien ihmisten seurassa - hiljaisempi ja asiallisempi. Läheisten seurassa saatan olla ajoittain hyvinkin kovaääninen ja nauravainen, toisaalta myös blogiminääni reilusti melankolisempi.

4. Mikä saa sinut nauramaan?
Tosielämän tilannekomiikka. En tiedä olenko vähän erikoinen, mutta minua eivät juuri koomiset tv-sarjat tai elokuvat naurata. Tekemällä tehdyt vitsit eivät vain iske.

5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?
Luovuus on iso osa minua. Se on vapautta päästää mielikuvituksensa valloilleen paperilla. En osaa piirtää tai muuta, mutta kirjoittamalla olen aina ilmaissut itseäni.

6. Ketä läheistäsi ihailet?
Sanoisin, että jokaista läheistäni, sillä jokainen heistä elää omaa elämäänsä eteenpäin, vaikka matkan varrella olisi ajoittain pieniä tai suurempiakin ongelmia.

7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?
Jätän epämiellyttävien asioiden hoitamisen usein viime tippaan, vaikka olisi paljon helpompaa, jos ne hoitaisi samantien. En uskalla mielestäni tarpeeksi mennä uusiin tilanteisiin ja haasteisiin mukaan. En osaa ottaa rennosti.

8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?
Poikaystävän mukaan tietynlainen innostus asioita kohtaan sekä se, että minun seurassani ei kuulemma ole koskaan sellainen olo, että tarvitsisi esittää muuta kuin on.

9. Mikä sinusta tulee isona?
Huolettomampi, toivon mukaan. Kirjailija.

10. Uskotko onnellisiin loppuihin?
Tämä riippuu varmasti ihan siitä, miten onnellinen loppu määritellään. Ehkä toiset loput ovat onnellisempia kuin toiset, mutta jokaisen tarina saa kuitenkin aina jonkinlaisen lopun.

6 kommenttia:

 1. Kiva kun otit haasteen vastaan! :) Minuakaan ei yleensä tekemällä tehdyt vitsit naurata, ja uusimmat hollywood-komediat aiheuttavat useimmiten lähinnä vain syvää myötähäpeää. Toki poikkeuksiakin on, mutta en esimerkiksi voi sietää Adam Sandleria...

  Ja kieltämättä, ei tulisi ensimmäisenä itselle mieleen dippailla ranskalaisia jäätelöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, tähän oli kiva vastailla! Ja jep, Hollywood-komediat eivät tosiaan naurata, enkä minäkään voi sietää Adam Sandleria, hyh. Haha, taidan olla tuon dippausasian suhteen kieltämättä vähemmistössä. :D

   Poista
 2. Tuo ranskalaisten dippaaminen jätskiin kuulostaa jännittävältä. Jo se, että tykkään dipata sipsejä jäätelöön on herättänyt kummastusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen kokeillut tuota yhdistelmää sipsit + jäätelö, toimii! Eikä ole välttämättä niin kaukana omasta ranskalaisten jätskiin dippaamisestakaan. :)

   Poista
 3. Minä dippaan aamuisin paljasta leipää jugurttiin (tapa, jota mieheni ei oikein ymmärrä mutta siinähän ne aamiaisainekset tulee nautittua samalla kertaa...), mutta ranskikset ja jäde -yhdistelmä vie siitä voiton kevyesti. :D Harvoin ne edes on minulla yhtä aikaa nenän edessä ruokapöydässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan korvaani leipä + jugurtti -yhdistelmä kuulostaa puolestaan aika eksoottiselta, haha. :D Mutta eihän sitä tiedä, voisi vaikka kokeilla joku kerta aamupalalla. Aika harvakseltaan tosiaan ranskalaisia jäätelöön enää dippailen (enemmän nuorempana Mäkkäreissä yms pikaruokaloissa käydessä, joita nykyään yritän vältellä), mutta mahdollisuuksien mukaan. :)

   Poista