Sivut

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta


Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujien blogeihin löytyy La petite lectrice –blogista.

Olen vieraillut kirjastoissa ihan pikkuruisesta asti. Erityisesti mieleeni on jäänyt sellainen kerta, jolloin olin lainannut niin ison kasan kirjoja, ettei kassi kestänyt niiden painoa, vaan hajosi keskelle tietä. Niin innokas asiakas siis olin. Siihen aikaan lähikirjastonani toimi Vaasan kaupunginkirjasto sekä muutamat sen sivukirjastoista.

Kirjastossa käynti on edelleen viikkojeni kohokohta. Ellei yliopiston yhteydessä toimivia kirjastoja oteta lukuun, käytän tällä hetkellä eniten kuvassa näkyvää Turun kaupunginkirjastoa ja sen kaunokirjallisuusosastoa. Viimeksi toissapäivänä kannoin sieltä jälleen pinon kirjoja kotiin.

Kirjastot ja niiden tasokkaat palvelut ovat mahdollistaneet itselleni rakkaan ja huokean harrastuksen, joka on puolestaan suuresti vaikuttanut siihen, mitä olen lähtenyt opiskelemaan ja mitä haluan tulevaisuudessa tehdä työkseni. Eli niin iso osa kirjastoilla on ollut ja tulee olemaankin elämässäni.

Toivon kovasti, että kirjastoilla olisi mahdollisuus säilyttää asiakasystävälliset ja mallikelpoiset palvelunsa myös jatkossa, sillä niistä hyötyvät niin monet ihmiset niin monin eri tavoin!

Millaisia kokemuksia teillä on kirjastossa asioinnista?

17 kommenttia:

 1. Turussa on kaunis kirjastorakennus. Minun ensimmäinen kirjastoni oli pikkuruinen Noormarkun kirjasto, ja siitä se lukuinnostus lähti... olisi tosi vaikeaa kuvitella elämää ilman kirjastoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun kaupunginkirjasto on kyllä kaunis! On ollut hauskaa muuten lukea, millaisista ja missä paikkakunnalla sijaitsevista kirjastoista kirjabloggaajien lukuinnostus on lähtenyt käyntiin. Pitäisikin alkaa kotimaan matkoilla (ja miksei ulkomaillakin) kiinnittää enemmän huomiota myös uusien paikkojen kirjastoihin. :)

   Poista
 2. Ihana tuttu kirjasto kuvassa. Kiitos, että olet mukana! :)

  Olen omassa blogissani lyhyesti kertonut omia kirjastomuistoja, joten en viitsi niitä tässä toistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana. <3 En ole muuten Turussa muissa kirjastoissa (paitsi niissä yliopiston) vieraillutkaan, apua! Täytyy tehdä tähän muutos, sillä esim. Nummen kirjasto ei ole täältä kovin kaukana.

   Oli mukavaa osallistua, kiitos sinulle järjestämisestä! :)

   Poista
 3. Kirjasto on ollut pienestä asti yksi lempipaikoistani. Tänäänkin suuntana on kirjasto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa huomata, kuinka moni ihminen kirjastoista pitääkään. :) Ja hyvä valinta!

   Poista
 4. Oi, minä muistan myös joskus pienenä (alakoululaisena) lainanneeni niin paljon kirjoja, etteivät ne tahtoneet pysyä polkupyörän tarakalla edes mustekalalla. Sitten isä veikin minua autolla kirjastoon.
  Kiitos kirjastomuistoistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle myös! :) Tuo onkin tainnut olla pienenä yleistä, että on haalittu ihania kirjoja melkein vaivaksi asti mukaan. Vaan onko mikään muuttunut tähän mennessä...? :D Samalla lailla teen edelleen!

   Poista
 5. Ihana tuo kirjastomuistosi. Mekin käymme viikoittain kirjastossa, ja täytyy sanoa, että apriinkin otteeseen olemme joutuneet lainaamaan lainauskassin, kun oma kassimme on jo täyttynyt kaikista lainaamistamme kirjoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia! :) On kyllä niin mukava tunne, kun vie kassillisen (tai kaksi) kirjoja kotiin lukemista odottamaan. Vaikka niiden kuljettaminen välillä hankalaa olisikin. :D

   Poista
 6. Turun pääkirjasto on kyllä omaa luokkaansa! Upea jo rakennuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! :) Siinä on mielestäni onnistuttu hyvin yhdistämään uutta ja vanhaa, ja minua harmittaakin kovasti, että kuvaa otettaessa oli hieman kiire, eikä uutta puolta saanut sovitettua millään mukaan.

   Poista
 7. Tämän tempauksen myötä olen nähnyt jo niin monta hienoa kuvaa Turun pääkirjastosta, että ihan syyhyttää päästä käymään! Minä en ole tainnut kirjastoreissuillani hajottaa yhtään kassia, mutta jokin aika sitten jouduin ostamaan spontaanilta kirjastovierailulta uuden kassin sillä kaikki lainaamani kirjat eivät mahtuneet käsilaukkuun.

  VastaaPoista
 8. Tämän tempauksen myötä olen nähnyt jo niin monta hienoa kuvaa Turun pääkirjastosta, että ihan syyhyttää päästä käymään! Minä en ole tainnut kirjastoreissuillani hajottaa yhtään kassia, mutta jokin aika sitten jouduin ostamaan spontaanilta kirjastovierailulta uuden kassin sillä kaikki lainaamani kirjat eivät mahtuneet käsilaukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellet ole vielä koskaan Turun pääkirjastossa vieraillut, niin käypä ihmeessä siellä joskus, jos vain mahdollista. Muistan, kuinka sitä hehkutettiin minulle ennen tänne Turkuun muuttoani, eikä todellakaan turhaan! :)

   Uuden kassin ostaminen ei ole ollut itselläkään kaukana, mutta tähän mennessä kirjat on saatu aina jotenkuten mahtumaan omaan (ja vähän poikaystävänkin) laukkuun. On se kirjojen lainaaminen vaan niin kivaa! :)

   Poista
 9. Kirjastot ovat ihania aarreaittoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä ovat, aina löytyy jotain lainattavaa! :)

   Poista