Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Luettavaa lomalle


Okei, periaatteessahan kesälomaani on vielä vajaa kaksi viikkoa, mutta en siitä huolimatta malttanut olla tekemättä tätä postausta jo nyt. Niin, ja hakematta tuota kirjakasaa kirjastosta yöpöydälle notkumaan. Sen verran alan olla jo kesämielellä, ettei koulukirjojen lukeminen enää jaksaisi millään innostaa. Pakko se on kuitenkin vielä yhteen tenttiin päntätä.

Olen alustavasti ajatellut lukea lomani aikana kuvassa näkyviä kirjoja, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos eteen sattuukin muita mielenkiintoisia teoksia. Tuntuu nimittäin siltä, ettei lukulistallani ole tällä hetkellä sellaisia kirjoja, jotka haluaisin aivan ehdottomasti lukea. Tai jos on, niin niitä ei ole saatavilla kirjastosta.

Kesäisin alan lähes poikkeuksetta janoamaan jännitystä kirjojen ja elokuvien muodossa. Kirjojen osalta jännitystä ja rikosten ratkaisua tarjoavat kasastani ilmeisesti ainakin Stephen Kingin Joyland ja Veera Valan Kuolema sypressin varjossa. Kingiä olen lukenut aikaisemminkin ihan kohtuullisen hyvällä menestyksellä, mutta Vala on minulle uusi tuttavuus. Näiden lisäksi voisin kuvitella, että myös Neil Gaimanin Neverwhere - Maanalainen Lontoo, Jayne Anne Phillipsin Murhenäytelmä sekä E. Lockhartin We Were Liars aiheuttaisivat jonkin verran sydämentykytyksiä, olenkohan aivan väärässä?

Omasta hyllystäni haluaisin saada luettua Ian McEwanin Sovituksen, Aravind Adigan The White Tigerin ja Haruki Murakamin Sputnik - rakastettuni -romaanin. Harkitsin lisäksi jo keväällä, että jos olisin aloittanut lukemaan Pottereita uudelleen, mutta en päässyt silloin hankkeessa ajatusta pidemmälle. Ehkä nyt kesän aikana voisi olla aikaa tarttua Viisasten kiveenkin.

Vielä lukemattomien kirjojen lisäksi kasan huipun tienoilla keikkuu tällä hetkellä lukemani Rainbow Rowellin Fangirl. Pidin kirjailijalta aikaisemmin lukemastani Eleanorista&Parkista niin paljon, ettei tätäkään voinut jättää välistä. Fangirl kertoo collegen aloittavasta Cathystä, joka uusiin ihmisiin tutustumisen sijasta haluaisi keskittyä lähinnä fanfictionin kirjoittamiseen. Kirjan alku on ainakin ollut hauska, ja olen pystynyt samaistumaan kirjojen ja kirjoittamisen maailmaan syventyvään Cathyyn aika lailla.

Kertokaahan, mitä te aiotte lukea kesällä? Ehkä saan listoistanne itsellenikin lisää vinkkejä. :)

16 kommenttia:

 1. Hyvä kasa kirjoja...
  Omaan kasaani kuuluu mm. Lars Keplerin uusin dekkari Vainooja, olen lukenut kaikki Keplerit...
  Huhtikuun noidasta luin jonkun ihanaisen blogista, joten sekin odottaa...
  dekkareita, elämänkertoja ehkäpä ja oman hyllykön lukemattomia kirjoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lailla samoilla linjoilla siis mennään kesälukemisien suhteen näemmä. :) Elämäkertoja tosin luen itse vähän, mutta olen pikkuhiljaa alkanut innostua niistäkin enemmän. Kiitos muuten kun muistutit Lars Keplerin kirjoista, niitäkin minun on pitänyt kokeilla!

   Poista
 2. Sovitus on mielestäni todella hyvä. Hyviä lukuhetkiä sen kanssa, jos päädyt nappaamaan sen luettavaksesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Vähän voisin päätellä jo taidokkaasti kirjoitetun (vaikkakin aiheensa puolesta ristiriitaisia tuntemuksia herättäneen) Sementtipuutarhan vuoksi, ettei McEwania lukiessa aivan metsään voikaan mennä. :) Katsotaan kuinka käy.

   Poista
 3. Minäkin aion joku päivä koota kesäkirjalistan! Aloitan varsinaisen lomailun heinäkuun alussa, ensin on huomenna alkavan kuukauden mittaisen kesätyön vuoro. Onneksi ei kuitenkaan ole mitään tenttejä koko kesänä, ihanaa!

  Ihanan näköinen tuo sinun kirjapinosi. En ole lukenut noista mitään muita kuin We Were Liarsin (ja Potterit totta kai) ja se oli kyllä jännä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tulenkin bongailemaan listaa blogistasi, jos sen sinnekin laitat! Kiva seurata, mitä muutkin aikovat kesällä lukea.

   Tsemppiä kesätöihin! Itselläni on tosiaan vielä yksi tentti ennen lomaa ja elokuussa seuraava... Mutta onneksi siinä välissä ehtii rentoutuakin hyvin.

   Nonniin, vaikuttaa siis lupaavasti siltä, että We Were Liars on juuri sopiva kesäiltojeni jännityksen luojaksi! :)

   Poista
 4. We Were Liars aiheuttaa MITÄ-IHMETTÄ-ELÄMÄSSÄ-TAPAHTUU-reaktion ja Fangirl on aivan ihana, taattua kesälukemista molemmat!

  Minulla on Tolkien-rupeama, yritän lukea niin TSH:t kuin Hobitinkin kesän aikana, ja tietty muutakin väleihin, katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täytyykin odottaa tuota kuvailemaasi reaktiota :D Kiva kuulla, että tykkäsit Fangirlistä, tähän mennessä se onkin ollut loistava!

   Hui, sinullahan on aikamoinen urakka! Itsekin yritin lukea TSH:ta viime kesänä (se on ollut nolosti kohta 14 vuotta kesken...), mutta eihän siitä mitään tullut. Ehkä vielä joskus... :D

   Poista
 5. Onpas kivan näköinen pino :) Minäkin tein tuossa jo aiemmin hieman listaa tulevista kesälukemisistani, vaan saa nähdä alkaako tehdä lopulta mieli lukea jotain aivan muuta! Listalleni kuuluu ainakin hieman muumeja, lisää Irvingiä, Mma Ramotswea ja luultavasti myös Anna-kirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa listauksissa on kyllä aina se puoli, ettei niitä välttämättä tule sitten lopulta seurattua, vaan luettua jotain ihan muuta. Mutta onneksi se ei ole niin vakavaa! :)

   Sinunkin listallasi olevat kirjat vaikuttavat hyviltä ja varsin kesäisiltä! Irvingiä voisin kuvitella itsekin lukevani lisää ja Muumit ja Annat nyt vain ovat <3 Mma Ramotswe odottelee minulla yhden kirjan voimin hyllyssä en edes tiedä monettako vuotta, ehkä pitäisi antaa hänenkin etsiväntaidoilleen mahdollisuus. :)

   Poista
 6. We Were Liars: ihana kirja!
  Fangirl: Pidin tästä tosi paljon, vaikka päähenkilö raivostuttikin.
  Neverwhere: Aion lukea sen myöskin tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän alkavat odotukset nousta oikein kohinalla, kun We Were Liarsille sataa vain kehuja!

   Hauskaa, että tykkäsit Fangirlistä. Itseä ei ole vielä alkanut päähenkilö ärsyttää, vaan lähinnä samaistun hänen oikkuihinsa, heh :D

   Itse en ole ainakaan Gaimania aikaisemmin lukenut, saa nähdä onko Neverwhere mieleen. :)

   Poista
 7. Kiva pino kirjoja! Minulla on kesä aina jotenkin outo lukemisen suhteen. Kärsin usein lukujumista kun tulee tehtyä niin paljon kaikkea kivaa, mutta olen kuitenkin suunnitellut lukevani dekkareita paljon. Tuo We Were Liars kiinnostaa ihan älyttömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä hyvin, että lukeminen voi kesällä jäädä, kun haluaa tehdä paljon muutakin! :) Itsellä lähinnä lisää kesäisin lukemista se, ettei tarvitse tehdä niin paljon kouluhommia (eli lukea miljoonaa klassikkoa), vaan saa keskittyä niihin kirjoihin, jotka kiinnostavat.

   Dekkarit taitavat ollakin monella kesäisin lukulistalla. :) Ja mitä We Were Liarsiin tulee, ainakin kaikkien näiden kehujen perusteella on odotettavissa hyvä teos!

   Poista
 8. Ooh ihana kirjakasa! Minulla alkaa loma ensi viikolla ja nyt pöydällä jo aikamoinen kasa. Aion lukea mm. Merete Mazzarellaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että Merete Mazzarella on itselleni ihan tuntematon nimi, mutta pitääkin laittaa se muistiin :) Kivaa, että sinullakin on ihan pian loma!

   Poista