Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tammi- ja helmikuun kirjaostokset


Varsinaisia kuukausipostauksia en ole pitkiin aikoihin kirjoitellut, mutta näin maaliskuun alussa on ihan mielenkiintoista palata alkuvuoden kirjaostoksiin. Minun tulee aika harvoin ostettua kirjoja omaksi, varsinkaan normaalihintaisina, vaan tykkään käyttää enemmän kirjastoa. Ajoittain satun kuitenkin sellaiselle tuulelle, että löydän kaupoista lyhyellä aikavälillä useamman kivan teoksen. Näin kävi myös tammi- ja helmikuussa.

Emma Donoghuen Huone on ollut lukulistallani jo pitkään, mutta en vain ole koskaan saanut aikaiseksi lainata sitä kirjastosta. Tammikuussa löysin sen kuitenkin halpaan hintaan Sokoksen alennusmyynneistä. Samalla kertaa mukaan lähti Robert Galbraithin (eli J.K. Rowlingin) Käen kutsu, joka kiinnostaa lähinnä kirjoittajansa vuoksi, mutta joka toivottavasti tarjoaa myös muuten mukanaan vievän murhamysteerin.

Loput kuvassa näkyvät kirjat ovat Adlibriksestä. Olen pitkään harmitellut kaupoissa kierrellessäni sitä, että englanninkielisten kovakantisten kirjojen tarjonta on niin suppeaa. Vasta vähän aikaa sitten hoksasin tähän ratkaisuksi (kukkaroni harmiksi) nettikirjakaupat. Celeste Ng'n Everything I Never Told You sekä Paula Hawkinsin The Girl on the Train ovat kohtuullisen uusia julkaisuja, jotka tilasin mielenkiintoisten juonikuvioiden takia. Ensimmäisenä mainitun olenkin ehtinyt jo lukea, eikä se onneksi osoittautunut huonoksi valinnaksi.

Maria Semplen Missä olet, Bernadette? on itselleni vanha tuttavuus, sillä luin sen jo viime kesänä. Pidin kuitenkin kovasti kirjan rakenteesta ja sympaattisista hahmoista, enkä voinut vastustaa myöskään karkkiväreillä ilottelevaa kantta. Haruki Murakamin teokset puolestaan kiinnostavat aina, ja The Strange Library kuulosti muutenkin jännittävältä yhdistellessään tekstiä ja kuvia. Kirja on lyhyt ja nopealukuinen, mutta jätti jälkeensä hämmentyneen ja ristiriitaisen olon. Yritän kuitenkin saada jossain vaiheessa aikaiseksi edes jonkinlaisen arvostelun siitä.

Kuvasta puuttuvat lisäksi alkuvuoden viimeisimmät ostokset. Taiye Selasin Ghana Must Go'n tilasin myös Adlibriksestä ja vaikka se on tarkoitettu erästä kurssiani varten, toivon sen miellyttävän minua muutenkin. Lisäksi ostin eilen Suomalaisesta Kirjakaupasta John Williamsin Stonerin, josta on ehditty kohista blogimaailmassakin jo aika lailla.

Mitäs mieltä siellä ollaan kirjaostoksistani? Oletteko lukeneet näistä jotain?

4 kommenttia:

 1. Onpas kutkuttavan värinen kirjapino! Minä olen lukenut pinosi kirjoista Huoneen ja Käen kutsun. Molemmat luin mielelläni, mutta niistä ei tullut lemppareitani. Ai niin, ja Selasin kirjan olen myös lukenut. Siitä pidin. Tosin nyt on tunne, että se pitäisi lukea uudelleen, koska aivan kuin en olisi tavoittanut siitä jotain. Hauska kuulla mitä sinä pidät noista kirjoista, kun ehdit lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneesta ja Käen kutsusta olenkin kuullut sekä kritiikkiä että kehuja, joten kiva nähdä, millainen lukukokemus itselle niistä muodostuu. :) Selasin kirjasta olen kuullut vain kehuja, joten sitä kohtaan on aika suuret odotukset. Tietenkin se, että kirja pitää lukea opintoja varten, saattaa vähän latistaa kokemusta, mutta toivottavasti ei.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia ostoksia. Olen lukenut Donoghuen ja Semplen kirjat, molemmat olivat hyviä. Ngn ja Hawkinsin kirjoista jään odottaaan mietteitäsi, molemmat vaikuttavat aika jänniltä! Ja oi Stoner, siitäkin tulen ehdottomasti lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ng'n ja Hawkinsin kirjat olivat itsellä noista ostoksista kaikista odotetuimpia, ja kuten jo postauksessa mainitsin, ei ainakaan Everything I Never Told You -teoksen kohdalla tarvinnut pettyä. :) Ja voi Stoner, siitäkin kirjoittelen pian. Kirjaa on kehuttu kovasti, mutta minulla on ollut todella hankalaa jäsennellä ajatuksiani siitä.

   Poista