Sivut

lauantai 31. toukokuuta 2014

Kirjabingoilua


Kuva Le Masque Rouge -blogista

Emilie Le Masque Rouge -blogista keksi haastaa ihmisiä mukaan kivaan kesäbingoon. Omat kesälukusuunnitelmani ovat vielä vähän vaiheessa ja ajattelin kirjoitella niistä lisää tulevalla viikolla, ensi sunnuntaina kun pitäisi minullakin alkaa viimein kesäloma. Kesäbingo kuulosti mielestäni mielenkiintoiselta, enkä voinut lopulta vastustaa haastetta. Myös monet muut kirjabloggaajat ovat innostuneet bingoilemaan.

Emilien bingon säännöt kuuluvat näin:

Ideana on kuitata bingon tapaan lokeroita lukemalla kirja, joka vastaa lokerossa ilmoitettua asiaa.

* Bingo muodostuu vaakasuorasta, pystysuorasta tai kulmiin muodostuneista viidestä lokerosta, joista keskimmäinen on kaikille valmiiksi kuitattu.

* Samaa kirjaa ei voi käyttää useampaan lokeroon.

* Luetuista kirjoista ei välttämättä tarvitse tehdä pitkää blogipostausta, mutta edes jonkilainen maininta kirjasta omassa blogissa olisi kiva.

* Bingot kuitataan tämän postauksen (klik!) kommenttikentässä oman blogin linkityksen kanssa.

* Kesän lopussa lähtee muutamalle bingomestarille KIRJAPALKINTO (palkintokirjat päätetään myöhemmin)

Muutamalla bloggaajalla, kuten esimerkiksi Annamilla, tuntuu olevan bingo jo hyvin käynnissä. Itse en ole ehtinyt kirjojani vielä suunnitella, mutta luen tällä hetkellä yli 900 sivuista tiiliskiveä, joka voisi sopia esimerkiksi kohtaan "Kuuluu kirjasarjaan".

6 kommenttia:

 1. Sain jo ekan kirjan luettuakin. :) Olen keksinyt moneen kohtaan sopivan kirjan, mutta epäilen, että suunnitelmat voivat muuttua bingon edetessä. Suunnittelu on kuitenkin minulle osa hauskuutta eikä oikeastaan haittaa, ettei kaikki aina mene ihan suunnitelmien mukaan. Mukavaa bingoilua! On tosi kiva, että moni muukin on innostunut tästä ja on kiinnostavaa seurata, millaisia kirjoja muut lukevat eri lokeroihin.

  VastaaPoista
 2. No sinullahan on jo hyvä vauhti päällä, ihan mahtavaa! :-) Itse pidän myös älyttömän paljon suunnittelusta, mutta tällä hetkellä minulla on koulutyöt vielä niin kesken, etten millään ole ehtinyt ajatella kesän kirjojani. :( Harmillista. Mutta pianhan se loma onneksi alkaa, ja silloin ehtii suunnitellakin. Oikein mukavaa bingoilua sinullekin! :-) Minäkin aion kiinnostuksella katsella muiden valintoja.

  VastaaPoista
 3. Heippa! Huomasinkin Goodreads-linkin sivupalkissasi ja lisäsin sinut kaveriksi :) Toivottavasti ei haittaa :)

  VastaaPoista
 4. Anni: Ei tietenkään haittaa! Kiva vain saada sinnekin kavereita, joiden lukemisia seurata :)

  VastaaPoista
 5. Oi, kuulostaapa mainiolta tällainen kirjabingo! :) olisipa kiva lähteä mukaan! :)

  VastaaPoista
 6. Anna: Lähde ihmeessä, tämä on mielestäni hauska tapa haastaa itseään! :) Lokerot ovat niin monipuolisia, että rasteja tuntuu tulevan lähes itsestään, eikä haaste tunnu liian raskaalta.

  VastaaPoista