Sivut

torstai 10. huhtikuuta 2014

Hullujen Päivien löydöt


Minulle ei oikeastaan aluksi tullut edes mieleen, että haluaisin jostain syystä mennä Hulluille Päiville. Vanhassa kotikaupungissani sellaisia ei järjestetty, mutta mitä olen Turussa asuessani ehtinyt nähdä, niin nehän ovat aivan... No, hulluja.

Sitten kävi kuitenkin niin, että Ajatuksia kirjamaasta -blogin Anni vinkkasi postauksessaan, että Akateemisesta löytyy Murakamin Kafka rannalla kovakantisena 15 euroa. Ei siinä auttanut muu kuin porhaltaa päätä pahkaa kaupunkiin ja Akateemiseen. Minusta on kovaa vauhtia kehkeytymässä kunnon Murakami-fani, enkä voinut ummistaa silmiäni tällaiselta tarjoukselta. Varsinkaan kun en mieheltä aiemmin muita kirjoja omistanut kuin 1Q84:n.

Murakamin lisäksi bongasin pokkaripöydästä Paul Austerin Sattumuksia Brooklynissä hintaan 3,90. En välitä pokkareista aivan hirveästi, mutta koska hinta ei ollut älyttömän korkea, ajattelin viimein kokeilla Austeria. Olen kirjoitellut täällä jo aikaisemmin, kuinka minun on pitänyt ikuisuus tutustua kunnolla miehen tuotantoon, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Nyt on vähemmän tekosyitä olla lukematta, kun hyllystä löytyy yksi hänen teoksensa omana.

Eilisen käynnin Hulluilla Päivillä piti olla poikkeus. Mutta sitten minua alkoi harmittaa, etten ollut löytänyt Austerin New York -trilogiaa, sillä sen haluaisin eniten häneltä lukea. Kävinpä siis jälleen tänään koulun jälkeen kaupungissa, mutta harmikseni New York -trilogia oli myyty loppuun. Ei kuitenkaan hätää, sillä toivoton kirjallisuustieteilijä ja kirjojen hamstraaja sisälläni löysi kyllä äkkiä kaksi muuta kirjaa loppuunmyytyä paikkaamaan. Ostin Emily Brontën Wuthering Heightsin sekä Jane Austenin Northanger Abbeyn. Nämä on pitänyt lukea jo kauan sitten, ja lisäksi niissä oli erittäin kivat kannet...

Sellaisia löytöjä minä tein. Entäs te? Mitä olette löytäneet Hulluilta Päiviltä? Minä päätin kyllä tämänpäiväisen jälkeen, että sai olla viimeinen kerta hetkeen, kun noille halvoille päiville astelen, ovat nimittäin niiiiin petolliset.

Hyvää loppuviikkoa kaikille! :-) Vielä en itse pysty löydöksiini syventymään, sillä ensi viikolla odottaa jälleen ihana historian tentti, johon pitäisi viikonloppuna lukea... Katsotaan, josko pystyisin kuitenkin sunnuntaina palaamaan jälleen uuden listauksen kera!

10 kommenttia:

 1. Sattumuksia Brooklynissa on lempparini Austerilta, toivottavasti tykkäät! Alku on hivenen synkeä mutta annas olla kun kirja lähtee rullaamaan. Todellinen hyvän mielen kirja. :)

  VastaaPoista
 2. Voi, kiva kuulla! Tarjolla olisi ollut Austerilta myös muun muassa Näkymätön ja Sunset Park, mutta hetken pohdittuani päädyin takakannen perusteella tuohon Sattumuksia Brooklynissä -kirjaan. Luulenpa, että vähintään hintansa arvoinen on! :-D

  VastaaPoista
 3. Omista löydöistäni, mukaan lukien yksi Murakami, voi lukea tästä:

  http://readerwhydidimarryhim.blogspot.fi/2014/04/hullut-paivat-tiina-raevaara-ja-dilemma.html

  Hirveän hirveän petollista tosiaan on Hulliksilla käydä. Ne kirjat siellä suorastaan itkee, että osta osta osta ... :)

  VastaaPoista
 4. Omppu: Hyviä löytöjä olet sinäkin tehnyt! Muutama noista löytyy omaltakin lukulistalta, kuten esimerkiksi Kuin surmaisi satakielen. :-)

  Älä muuta sano! Yhden ale-pöydän perään löytää toisen, ja kolmannen... Ja jokaisessa tuntuu olevan mielenkiintoisia kirjoja.

  VastaaPoista
 5. Harmi, että New York -trilogia oli myyty loppuun :/ Mutta hyviä löytöjä silti! ;) Minäkin katselin Northangerin Abbeya, mutta se sai nyt jäädä. Northanger Abbey on kuitenkin lempparini Austenilta, joten enköhän sen joskus itselleni haali...

  VastaaPoista
 6. No vähän kyllä harmittaakin, totta tosiaan. Mutta eiköhän se vielä jossain vaiheessa vastaani tule! :-) Aloittelin jo eilen vähän Sattumuksia Brooklynissa (niin, en malttanut sitten pysytellä vain tenttikirjoissa...), ja se vaikutti ainakin alun perusteella lupaavalta, joten ei varmasti tarvitse pettyä sen suhteen.

  Itse en taas ole Jane Austenilta muuta lukenut kuin Ylpeyden ja ennakkoluulon joskus vuosia sitten. Olen kuitenkin kuullut hyvää Northanger Abbeysta ja vielä kun meillä puhuttiin siitä eräällä kirjallisuushistorian luennolla, niin mielenkiintoni heräsi. :-)

  VastaaPoista
 7. Hyviä löytöjä! Ja et ollut ainoa, joka Annin postauksen jälkeen riensi kauppaan...

  Aion kirjoitella ostoksista viikonlopun aikana. Sitten voin paljastaa kuinka pahasti täällä karkasi mopo käsistä...

  VastaaPoista
 8. Kiitos Katri :-) Hahaa, Annin postaus osoittautuikin näköjään varsinaiseksi houkuttimeksi!! Odotan postaustasi innolla, ajattelinkin etten varmaan ole ainoa, joka on seonnut niiden kirjapinojen äärellä.. ;)

  VastaaPoista
 9. Kivoja löytöjä! Minä kotiutin Hulluilta vain yhden pokkarin :D Olisihan siellä kyllä ollut vaikka mitä! Nyt vähän harmittaa, etten itsekin ostanut tuota Kafkaa rannalla, se kun on vielä Murakameista lukematta :P En jotenkin yhtään tajunnut, että sekin oli tuolla ja ihan kohtuulliseen hintaan. Noh, täytyy lainata kirjastosta..

  VastaaPoista
 10. tohveli: Kiitos! Onhan yksikin kirja jo sentään jotain, etkä kuitenkaan sortunut aivan hullutuksiin kuten minä meinasin. :D Itseäkin harmittaa edelleen se, etten saanut käsiini Austerin New York -trilogiaa. Kyllähän sekin kirjastosta löytyy, mutta ainahan siinä omassa kirjassa on tiettyä hohtoa. :)

  VastaaPoista