Sivut

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

To be read (osa 2)


Toinen osa haasteesta, jossa listaan tulevaisuuden lukutoiveitani.

27. Sofi Oksanen: Baby Jane.
28. Sofi Oksanen: Puhdistus.
- Minun on pitänyt iäisyys tarttua Oksasen kirjoihin, mutta aina on löytynyt tekosyitä ajanpuutteesta ja mielenkiintoisimmista teoksista siihen, ettei niitä ole koskaan vapaana kirjastossa.

29. Jodi Picoult: Sisareni puolesta.
- Jodi Picoultin toista teosta ehdinkin jo hieman kehua ensimmäisessä osassa. Saa nähdä, säilyttääkö hän korkean tasonsa myös tässä kirjassa. Sisareni puolesta kertoo tytöstä, jonka elämän ainoa tarkoitus on toimia solupankkina sisarelleen.

30. John Ajvide Lindqvist: Ihmissatama.
31. John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen.
- Ystävät hämärän jälkeen vakuutti,  Kuinka kuolleita käsitellään ei niinkään. Ensimmäisenä mainittu on ainoa teos, jota lukiessa olen alkanut voida pahoin myös fyysisesti, ja Kultatukka, tähtönen on kuulemani mukaan vielä pahempi. Outoa ehkä, mutta juuri siksi nämä kirjat minua kiinnostavatkin.

32. Paul Auster: New York -trilogia.
33. Jack Kerouac: Matkalla.
34. John Irving: Ystäväni Owen Meany.
35. John Irving: Garpin maailma.
- Kirjoja ja kirjailijoita, joihin minun on pitänyt tutustua jo kauan. Irvingiltä olen lukenut muutaman kirjan, mutta koska käsitykseni hänen taidoistaan on niiden perusteella ristiriitainen, haluan lukea muutaman teoksen lisää.  

36. Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase.
- Rehellisesti sanottuna minulla ei ole pienintäkään hajua, mitä tämä kirja sisältää. Ja silti siitä puhutaan joka paikassa.

37. Riikka Pulkkinen: Raja.
38. Laura Gustafsson: Huorasatu.

39. Margaret Mitchell: Tuulen viemää.
40. Gustave Flaubert: Rouva Bovary.
41. Emily Brontë: Humiseva harju.
42. Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva.
- Lisää klassikkoja.

43. Jennifer Weiner: Hyvä sängyssä.
- Tämän nappasin erään lukijani blogissaan tekemästä arvostelusta. ;) Chick lit kiinnostaa, täytyyhän se jo myöntää.

44. Tove Jansson: Vaarallinen juhannus.
- En ole lukenut yhtäkään muumikirjaa. Ikinä.

45. Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville.
46. Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu.
47. Kate Jacobs: Pieni lankakauppa.
48. Fannie Flagg: Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café.
49. Frances Mayes: Toscanan auringon alla.
- Näistä kaikista kirjoista minulle tulee etukäteen mieleen sympaattiset ihmiset sekä lomatunnelma. Rauhallinen kerronta, ei välttämättä niin toiminnantäyteinen tarina.

50. Paulo Coelho: Veronika päättää kuolla.
- Tämä kirjailija tuntuu herättävän mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Kirjan aihe kuulostaa mielenkiintoiselta: tyttö, joka itsemurhansa epäonnistuttua alkaa ajatella elämää toisin tavoin.

------

Toinen osa takana, vielä ainakin kolmas tulossa. Toivottavasti tällaiset listaukset eivät aivan tylsistytä teitä. :) Kotiopettajattaren romaani on minulla puolessa välissä, vielä menee hetki ennen arvostelua. Tähän mennessä kirja on kuitenkin vaikuttanut paremmalta kuin odotin.

1 kommentti:

  1. Sofi Oksaselta olen lukenut vain Puhdistuksen, mutta siitä asti olen halunnut lukea muutakin. Hyllystäkin löytyy pari hänen teostaan, mutta en vain ole saanut aikaiseksi.

    John Ajvide Lindqvistiltä olen lukenut vain Kultatukka, tähtösen ja se oli kyllä hyvä. Tosin juuri sellainen kirja, joka saa fyysisesti voimaan pahoin. Pystyn siis lukemaan rajuja ja raakoja kirjoja, mutta tämä kirja vain hätkähdytti jotenkin erityisen paljon.

    Joh Irvingiltä olen lukenut vain Vesimiehen - ja en tykännyt siitä :( Omasta hyllystä lyötyy kuitenkin Garpin maailma, mutta kynnys tarttua siihen on iso, juurikin tuon aiemman pettymyksen takia. En halua kuitenkaan vielä luovuttaa, kun Irving tuntuu olevan niin monen lukijan mieleen.

    Anna-Leena Härköseltä olen lukenut muutaman kirjan ja omistan lähes kaikki omassa hyllyssä. Aion siis lukea koko hänen tuotantonsa. Häräntappoaseesta itseasiassa luinkin muutaman sivun, mutta aika ei ollut sille oikea. Luen sen kyllä joskus!

    Tuulen viemää on klassikko, joka omastakin hyllystä löytyy ja jonka haluan kovasti lukea!

    Paulo Coelhoon haluaisin itsekin tutustua ja muutama kirja löytyy omasta hyllystä. Pelkään vain vähän tarttua hänen kirjoihinsa, koska ne eivät varsinaisesti kuulosta sellaisilta, joista yleensä pidän.

    Oikeastaan listallasi on paljon kirjoja, jotka haluaisin lukea tai jotka jo omistan omassa hyllyssä :D Mukava lista kirjoja!

    VastaaPoista