Sivut

perjantai 30. marraskuuta 2012

Keittokirja haussa


No niin, te kaikki siellä ruudun takana istuvat kokkikolmoset (ja miksei kakkoset ja ykkösetkin), kertokaapas minulle paras käyttämänne keittokirja tai vaikka keittokirja, josta vielä haaveilette!

Kuva made by poikaystävä

Asiahan on siis näin, että olen vähitellen alkanut tahtomattani ajautua keittiön puolelle muutenkin kuin vain syömään, ja huomannut sen itseasiassa erittäin mukavaksi. Leipomisesta pidän eniten, mutta siihen liittyviä kirjoja minulla on jo muutama ja luultavasti, jos hyvin käy, joululahjaksi ilmestyy vielä yksi lisää. Varsinaisista keittokirjoista omistan ainoastaan Penninvenyttäjän keittokirjan, joka on ollut suureksi avuksi kokkailussa. Etsintälistalla olisi nyt kuitenkin vähän erikoisempi keittokirja.

Kirja saisi mielellään sisältää suhteellisen tavallista ruokaa jollakin erikoisuudella maustettuna. Taloudessamme syödään paljon esimerkiksi salaatteja, pastaa ja jauhelihaa, joten niihin liittyvät ohjeet olisivat plussaa. Selailin kaupassa vähän tuota kehuttua Safkaa - Parempaa arkiruokaa -teosta, josta löytyi yllättävän hyviä pastaohjeita, mutta ei oikeastaan mitään muuta meidän suullemme sopivaa.

Jos mielessäsi on jokin näihin kriteereihin sopiva kirja, vinkkaa ihmeessä! Ja vaikka kriteerit eivät täyttyisikään, kannattaa silti ehdottaa, ei sitä tiedä jos vaikka yllättäisin kyynisen itseni ja kokeilisinkin jotain ihan uutta. :)

4 kommenttia:

 1. Ruokatorstai-keittokirjasta on alkanut pikku hiljaa tulla suosikkini keittokirjojen saralla. Mitä ohjetta etsinkään, tuntuu se löytyvän tästä keittokirjasta. Muita keittokirjoja ei tämän lisäksi välttämättä tarvitse. Kirjasta esim. täällä:

  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=952555712X

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, tuo kuulostaa itseasiassa erittäin hyvältä vaihtoehdolta. Hinta vain on vähän suolainen, mutta eihän kirja mikään ohut taida ollakaan. Pitääpä pistää muistiin :-)

  VastaaPoista
 3. Ehdotuksia olisi kaksi.

  Ns. monipuolisena peruskeittokirjana Ruutukokki, josta tehdään aina muutaman vuoden välein uusi painos. Mulla on itselläni kymmenisen vuotta sitten yo-lahjaksi saatu, Suuri ruutukokki -nimellä. Siellä on _kaikkea_. Mitä siellä ei ole, sitä ei syödä ;)

  Vähän eksoottisemmasta, monipuolisesta ja kauniista suosittelisin Falling Cloudberries -opusta. Suomalaista, kreikkalaista, afrikkalaista...

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon ehdotuksista! :)
  Varsinkin tuo Ruutukokki vaikutti hyvältä, harmi vain, ettei sitä näytä löytyvän ainakaan netistä tällä hetkellä. Ehkä kirjakauppakierroksella onnistaisi...

  VastaaPoista